Ana SayfaGüncelYeni Akit hedef gösterdi: Robert’teki LGBTİ etkinliğine MEB soruşturma açtı

Yeni Akit hedef gösterdi: Robert’teki LGBTİ etkinliğine MEB soruşturma açtı

HABER MERKEZİ – Milli Eğitim Bakanlığı, Robert Koleji’nde LGBTİ farkındalığı için düzenlenen etkinlik hakkında Yeni Akit’in hedef göstermesi üzerine soruşturma başlattı.

Robert Koleji’nde öğrenciler, LGBTİ farkındalığını arttırmak için bir dizi etkinlik düzenledi.

Nefret söylemi içeren haberleriyle bilinen Yeni Akit, bu etkinlikleri ‘Robert Koleji’nde Sapkınlık’ başlığıyla hedef göstererek servis etti.

Yeni Akit’ten Faruk Arslan, Robert Kolejinin LGBTİ farkındalık etkinlikleri ile ilgili 31 Mart tarihli haberinde “liselilere hafta boyunca homoseksüellik aşılayacaklar”, “ahlaksız filmler” izletecekler gibi ifadeler kullandı.

Arslan, LGBTİ etkinliklerinin MEB onayı alınmadan düzenlendiğini öne sürmüş, Robert Koleji ‘eşcinsellik hastalığını topluma normal bir insani durum gibi yansıtan sapkınlar korosu’ olarak tanımlamıştı.

Kaos GL’den Aslı Alpar’ın haberine göre Yeni Akit’in haberinin üzerinden bir hafta bile geçmeden Beşiktaş ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü okul hakkında soruşturma başlattı.

Yeni Akit soruşturma haberini yine homofobik ifadeler kullanarak Faruk Arslan imzasıyla, ‘Robert’teki sapkınlığa soruşturma’ başlığıyla duyurdu.

Yeni Akit’in hedef gösteren başlığı

Arslan haberinde, Robert Koleji’ne açılan soruşturmanın savunma metnine ulaştığını da belirtiyor.

Arslan soruşturma haberinde, savunmanın dosya numarası ve kolej yetkililerinin isimlerine de yer vererek yine hedef gösteriyor.

Haberde şu ifadeler de yer aldı:

Kökü dışarıda olan Robert Koleji’nin lise talebelerine homoseksüelliği aşıladığı sapkın faaliyetlere Milli Eğitim Bakanlığı sessiz kalmadı.