Ana SayfaGüncel90 gündür açlık grevindeydi: Talepleri kabul edilen Kemal Gün oğlunun kemiklerini Hozat’ta defnedecek

90 gündür açlık grevindeydi: Talepleri kabul edilen Kemal Gün oğlunun kemiklerini Hozat’ta defnedecek

HABER MERKEZİ – Oğlunun cenazesini alabilmek için tam 3 aydır açlık grevinde olan Kemal Gün’e Tunceli Valiliği ise 90 gün sonra zabıtalarla  “Oğlunun kemikleri belediyede, gel al” haberi gönderdi. Gün’ün avukatının valilikle yaptığı görüşme sonrası kemiklerinin Hozat Cemevi’ne götürülmesi ve yarın burada düzenlenecek cenaze töreninin ardından defnedilmesi kararlaştırıldı. Talepleri Kemal Gün’ün bir açıklamayla açlık grevini sonlandıracağı belirtildi.

70 yaşındaki Kemal Gün, Dersim Çet Deresi’ne yapılan hava saldırısında yaşamını yitiren oğlu Murat Gün’ün cenazesini alabilmek için tam 90 gündür açlık grevi eyleminde.

Dersim ve Diyarbakır baro başkanlarının bir hafta  önce valilik ve savcılıkla yaptığı görüşmede, kemiklerin kargo yolu ile Kemal Gün’e teslim edileceği bilgisi verilmişti.

Avukat Engin Gökoğlu, Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından birinin Adli Tıp Kurumu çalışanları ile yaptığı görüşmede kemiklerin PTT kargoya verildiğine yönelik bilgi aldığını söylemişti.

Gökoğlu, sürecin hızlandırılması için cenazenin uçak yoluyla Dersim’e ulaştırılmasını talep ettiklerini ancak nasıl bir presodür işletildiğini bilmediklerini ifade etmişti.

3 aydır açlık grevindeki Kemal Gün ise cenaze verilene kadar eylemini sürdüreceğini belirtmişti.

Tunceli Valiliği: ‘Oğlunun kemikleri valilikte gel al’

Dihaber’in haberine göre Tunceli Valiliği 90 gün sonra Gün’e zabıtalarla “Oğlunun kemikleri belediyede, gel al” diye haber gönderdi.

Gün’ün kızı Bayhan Gün ve avukatı Engin Gökoğlu, kemikleri almak için belediyeye gitti.

Hozat’ta toprağa verilecek

Avukat Gökoğlu ve Beyhan Gün’ün valilikle yaptığı görüşmenin ardından, Gün’ün oğlunun kemiklerinin Hozat Cemevi’ne götürülmesi ve yarın burada düzenlenecek cenaze töreninin ardından Hozat’ta defnedilmesi kararlaştırıldı.

Talepleri kabul edilen Kemal Gün’ün bir açıklamayla açlık grevini sonlandıracağı belirtildi.

Ne olmuştu?

Kemal Gün’ün 28 yaşındaki oğlu Murat Gün, 7 Kasım 2016 tarihinde yapılan hava bombardımanında yaşamını yitirmişti.


  Açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça tutuklandı