Ana SayfaGüncelPolis yerlerde sürüklemişti: Savcılık Veli Saçılık’ın annesine de soruşturma açtı

Polis yerlerde sürüklemişti: Savcılık Veli Saçılık’ın annesine de soruşturma açtı

HABER MERKEZİ – Yüksel Caddesi’ndeki “İşimizi geri istiyoruz” sloganıyla sürdürülen eylemde defalarca polis şiddetine maruz kalan, gözaltına alınan ve hakkında dava açılan Veli Saçılık’ın annesi de soruşturmalık oldu. Ankara Başsavcılığı, Kezban Saçılık hakkında ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet’ iddiasıyla soruşturma başlattı.

Açlık grevinin 214. gününde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için ve işe iade talebiyle “İşimizi geri istiyoruz” sloganıyla Yüksel Caddesi’nde yapılan eylemler sürüyor.

Her gün polis müdahalesine ve gözaltına sahne olan eylemin sembol ismi haline gelen ve defalarca gözaltına alınıp hakkında dava açılan Veli Saçılık’ın annesi de soruşturmalardan nasibini aldı.

Ankara Başsavcılığı eyleme destek veren Kezban Saçılık hakkında ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet’ iddiasıyla soruşturma başlattı.

70 yaşındaki Kezban Saçılık, 13 Haziran’da oğlunun yaptığı eyleme destek vermiş, polis müdahalesi sırasında yerlerde sürüklenmişti.

Previous post
Barbro Karabuda hayatını kaybetti
Next post
Didim'de 8.5 hektar makilik alan yangın sonucu yok oldu