Ana SayfaManşetSıla Abalay’ın öldürüldüğü ev mühürlü, avukatı ‘Deliller karartılıyor olabilir’ diyor

Sıla Abalay’ın öldürüldüğü ev mühürlü, avukatı ‘Deliller karartılıyor olabilir’ diyor

HABER MERKEZİ – İstanbul’da DHKP-C’ye yönelik olduğu belirtilen operasyonda bir eve düzenlenen baskında öldürülen 18 yaşındaki Sıla Abalay’ın avukatları, genç kadının öldürüldüğü evin mühürlendiğini ve inceleme yapmalarının engellendiğini söylüyor. Böyle bir uygulama ile ilk kez karşılaştıklarını belirten avukatlardan Oya Aslan, bu uygulamanın Ceza Muhakemesi Kanunu’nda bulunmadığını ve ‘delilleri karartmak için’ yapılmış olabileceğini belirtiyor.


Haber: PELİN ÖZKAPTAN


İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinin Yeşilova mahallesi Tansel Caddesi Terzi Sokak üzerindeki bir binaya bugün sabaha karşı operasyon düzenleyen polisler, 18 yaşındaki Sıla Abalay öldürmüştü.

DHKP-C’ye karşı düzenlendiği belirtilen operasyonda Abalay’ın polis kurşunuyla hayatını kaybettiği ev, savcılık tarafından mühürlenmişti.

Mühür uygulamasının ‘bir ilk’ olduğunu söyleyen avukatlar inceleme yapamıyorlar.

Abalay’ın avukatları, “İnceleme yapıldıktan sonra ev sahiplerine teslim edilir, mühürlenmez” diyor.

“Halkın bir şeyleri görmesini engelliyorlar”

Gazete Karınca’ya konuşan avukatlardan Oya Aslan, “Olay yerinde ne olmuş olursa olsun inceleme tamamlandıktan sonra mülkiyet sahibine teslim edilir” dedi.

Ceza Muhakemesi Kanunu’nda olay yeri incelemesinin ardından konutun mühürlenebileceğine ilişkin bir ibare yok. Şuan yaptıkları kanun dışı bir uygulama. Halkın bir şeyleri görmesini engelliyor olabilirler, delilleri karartarak.

Ev sahibi baba ve oğulun gözaltına alındığını, ev sahibinin eşinin ise şehir dışından yarın döneceğini söyleyen Aslan, onunla birlikte gerekli mercilere itirazlarını yapacaklarını söyledi.

1 ay önce “Sıla Abalay vuruldu” telefonu

Öte yandan Aslan, yaklaşık 1 ay önce kendilerini arayan bir kişinin “Sıla Abalay vuruldu” deyip telefonunu kapattığını da söyledi.

Telefon üzerine bunu araştırdıklarını söyleyen Aslan, araştırmaları sonucunda böyle bir bilgiye ulaşamadıklarını da sözlerine ekledi.

Cenazesi memleketine gönderildi

Ev baskınıyla öldürülen Abalay’ın cenazesi ise memleketine gönderildi.

Abalay’ın cenazesi, Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesinin isteği üzerine memleketi Ardahan’a gönderildi.

Yeryüzü Kadınları’dan pankart eylemi

Öte yandan Yeryüzü Kadınları, Abalay’ın polis tarafından öldürülmesini protesto etti.

Kadınlar, Kadıköy Marmaray üstgeçidine “Sıla Abalay’ı polis öldürdü, haberin var mı?” yazılı bir pankart astı.

Fotoğraf: @yeryuzukadinlar

Ne olmuştu?

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinin Yeşilova mahallesi Tansel Caddesi Terzi Sokak üzerindeki bir binaya polis tarafından 6 Mayıs’ta, sabaha karşı operasyon düzenlenmişti.

Operasyonun DHKP-C’ye yönelik olduğu belirtilmiş, operasyonda 18 yaşındaki Sıla Abalay öldürülmüş ve  2 kişi de gözaltına alınmıştı.

Tanıklar, gece yoğun silah sesleri duyulduğunu söylemişlerdi.