Ana SayfaÇalışma Yaşamı🎬 | Barış Bıçakçı’nın hikayesinden: Gülmen, Özakça ve Saçılık’ın mücadelesi kısa film oldu

🎬 | Barış Bıçakçı’nın hikayesinden: Gülmen, Özakça ve Saçılık’ın mücadelesi kısa film oldu

HABER MERKEZİ – 23 Mayıs’tan bu yana cezaevinde tutulan ve açlık grevlerinin 98’inci gününde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile işe dönme mücadelesini halen Yüksel Caddesi’nde sürdüren Veli Saçılık için, Barış Bıçakçı’nın hikayesinden uyarlanan bir kısa film çekildi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın başlattıkları açlık grevi eylemi 98. gününde cezaevinde devam ediyor.

Gülmen ve Özakça ile işe iade talebiyle direniş eyleminde beraber olan Veli Saçılık ise Yüksel caddesindeki mücadelesini halen devam ettiriyor.

Gülmen, Özakça ve Saçılık’ın bu mücadelesi kısa film oldu.

Film, Tufan Taştan’ın yönetmenliğinde, Barış Bıçakçı’nın “Seyrek Yağmur” adlı kitabındaki “Rıfat Diye Biri” adlı hikâyeden yola çıkarak yapıldı.

Ahmet Rıfat Şungar, Funda Eryiğit, Özgür Çevik, Rıza Akın, Serdar Orçin ve Serkan Keskin’in rol aldığı filmde, bir sahafın dükkanına polisten kaçan üç direnişçinin girdiğini görüyoruz. Ancak direnişçileri yakalamak isteyen polislerin sahafa girdiklerinde üç arkadaşı bulamadığına şahit oluyoruz.

İşte Gülmen, Özakça ve Saçılık’a ithaf edilen “Söz Uçar” isimli kısa film: