Ana SayfaGüncelİstanbul sular altındayken Star yağmurda ‘bereket’ gördü: ‘Hayatınızı kurtarır’

İstanbul sular altındayken Star yağmurda ‘bereket’ gördü: ‘Hayatınızı kurtarır’

HABER MERKEZİ – İstanbul’daki şiddetli yağış dolayısıyla metrolar, metrobüs istasyonları, meydanlar, ara sokaklar ve ana yollar sular altında kalırken ve bu nedenle mahsur kalan yurttaşların mağduriyeti sürerken hükümete yakınlığıyla bilinen Star gazetesi yağmurda ‘bereket’ gördü, yağmurun ‘faydalarını’ sıraladı.

İstanbul’da şiddetli yağışla birlikte kentin birçok noktasında su baskınları yaşanırken, birçok metro hattı ve metro durağı, metrobüs istasyonu, meydanlar, ara sokaklar ve ana yollar sular altında kaldı.

Yağış nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı, tramvay seferleri iptal edildi.

Su baskınları nedeniyle yurttaşlar evlerinde, araçlarında ve sokak ortasında mahsur kaldı.

Öyle ki Büyükşehir Belediyesi sel uyarısı, Valilik ise özel araçlarla trafiğe çıkmama uyarısı yaptı.

  Metrolar, meydanlar, ara sokaklar ve ana yollar: İstanbul sular altında

Yurttaşların yağışlardan kaynaklı mağduriyeti sürerken hükümete yakınlığıyla bilinen Star gazetesi ise yağmurda ‘bereket’ gördü.

Gazete internet sayfasından paylaştığı “Bir bardak yağmur suyu içmek hayat kurtarır” başlıklı haberinde, yağmurun ‘faydalarını’ sıraladı.

Yağışlar tam anlamı ile bereket, vücuda yararlı olan her şey var içinde. Tabiat ana bundan yararlanmasını biliyor. Bu yağmur suyunu evinizin bahçesine, balkonuna yağmur suyunu direkt olarak toplayabileceğiniz her yanına koyacağınız tencere tavalarda biriktirin ve için. Biraz da titizseniz bari yüzünüze başınıza vücudunuza sürün. Bakın nasıl da yumuşacık olacak saçlar ve yüzlerine de kan gelecek.

Gazetenin sel ve su baskınları sürerken yayına verdiği haberde “Yağmur burnunuzu, yanaklarınızı, bütün yüzünüzü kamçılar ve bedavadan iyi bir püskürtücü gibi etki eder” gibi ifadeler yer aldı.

Haberde “Yağmur suyundan en fazla yararı sağlamak için yağmur dinip eve döndüğünüzde yü­zünüzü hemen temizleyin” önerisi de ‘unutulmadı’. (BA)


Gazete Karınca