Ana SayfaGüncelYüksel’deki eylemler sürüyor: 247’nci günde Veli Saçılık yeniden gözaltında

Yüksel’deki eylemler sürüyor: 247’nci günde Veli Saçılık yeniden gözaltında

HABER MERKEZİ – Tutuklama, ‘ev hapsi’ ve gözaltılara rağmen Yüksel Caddesi’ndeki eylemler devam ediyor. Öğle saatlerinde açlık grevindeki tutuklu eğitimciler için ve işe iade talebiyle yapılan eylemlerin 247’nci gününde polis 4 kişiyi daha gözaltına aldı. Akşam saatlerinde düzenlenen eylemde ise aralarında Veli Saçılık’ın da bulunduğu üç kişi gözaltına alındı.

Tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 127’nci, ‘ev hapsi’ verilen Özakça’nın eşi Esra Özakça’nınki ise 52’nci gününde devam ediyor.

Eğitimcilere destek vermek ve işlerine geri dönmek için Ankara Yüksel Caddesi’nde eylem yapan Esra Özakça, Acun Karadağ, Nazife Onay, Nazan Bozkurt ve Erdoğan Canpolat’a ‘ev hapsi’ verilmişti.

Ancak buna rağmen Yüksel’deki destek eylemleri 247’nci gününde sürüyor.

Bugün de devam eden eylemlerde “İşimizi geri istiyoruz” sloganıyla Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak istendi.

Ancak polis, daha öncekilerde olduğu gibi bu eyleme de müdahale etti.

Fotoğraf: dihaber

Yüksel Caddesi’nin kesiştiği Konur Sokak ile Karanfil Sokak’ta bir araya gelen eylemciler, üzerinde “Nuriye ve Semih’in açlık grevi 127’nci gününde. Nuriye ve Semih işe geri alınsın” yazılı olduğu pankartı açtıkları sırada polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

dihaber’in aktardığı habere göre açıklama yapmak isteyen gruptan, kamu çalışanı Nazife Onay Konur Sokak’ta, Adnan Şimşek, Mehmet Yılmaz ve Perihan Pulat Karanfil Sokak’ta gözaltına alındı.

Eylemciler gözaltına alındığı sırada “Nuriye ve Semih yalnız değildir” sloganı attı.

Veli Saçılık da gözaltına alındı

Yüksel Caddesi’ndeki eylemlerin 247’nci gününde akşam saatlerinde bir kez daha İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

dihaber‘in aktardığına göre Karanfil Sokak’ta polis kalkanları önünde açıklama yapmak isteyen ve aralarında dün akşam saatlerinde “adli kontrol” şartı ile serbest bırakılan Veli Saçılık’ın da bulunduğu gruba müdahale eden polis Saçılık ve iki kişiyi gözaltına aldı.

Polisin eyleme müdahale ettiği sırada çevrede bulunan yurttaşlar alkışlar ile durumu protesto ederken, ‘Nuriye ve Semih yalnız değildir’ sloganı attı.