Ana SayfaGüncelUlaş Bayraktaroğlu anmasına katılan HDP’li iki yönetici tutuklandı

Ulaş Bayraktaroğlu anmasına katılan HDP’li iki yönetici tutuklandı

HABER MERKEZİ – Ulaş Bayraktaroğlu’nun anmasına katıldıkları için haklarında soruşturma açılan HDP İstanbul İl yöneticisi Ceyhan Akay ve HDP Kadıköy İlçe Eş Başkanı Ercan Demir, tutuklandı.

IŞİD’e karşı düzenlenen Rakka operasyonunda yaşamını yitiren Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) üyesi Ulaş Bayraktaroğlu’nun 13 Mayıs’ta İstanbul’da yapılan anmasına katıldıkları için haklarında soruşturma açılan 17 kişiden 5’i ifade vermek için savcılığa gitti.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne ifade vermeye giden Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl yöneticileri Macide Şimşek ve Ceyhan Akay ile HDP Kadıköy İlçe Eş Başkanı Ercan Demir, HDP MYK Üyesi Musa Piroğlu, HDK üyesi Hekim Coşkun, “Kaçma şüphesi” olduğu gerekçesi ile tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilen 5 kişiden Ercan Demir ve Ceyhan Akay “örgüt propagandası yapmak” gerekçesi ile tutuklanırken, diğer üç isim ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.

Ulaş Bayraktaroğlu hakkında

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Merkez Yürütme Kurulu üyesi olan Ulaş Bayraktaroğlu, Taksim Gezi Parkı direnişi sırasında, 11 Haziran’daki ilk polis saldırısının ardından tutuklanmıştı.

25 Mart 2014’te tahliye edilen Bayraktaroğlu daha sonra Rojava’da IŞİD’e karşı yürütülen mücadeleye katılmıştı.

Rojava’da kurulan Devrimci Komünarlar Partisi’nin kurucularından olan Bayraktaroğlu, Birleşik Özgürlük Güçleri’nin de komutanıydı.