Ana SayfaÇalışma YaşamıDiyarbakır’da okulda ‘bozkurt’ işareti yapan öğretmen ‘istifa etti’

Diyarbakır’da okulda ‘bozkurt’ işareti yapan öğretmen ‘istifa etti’

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’daki bir okulda Türk bayrağı önünde ‘bozkurt’ işareti yaparak çektirdiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşan ücretli öğretmenin iş akdinin sonlandırıldığı iddia edilmişti. Diyarbakır Valiliği ise yaptığı açıklama ile söz konusu öğretmenin kendi isteğiyle istifa ettiğini duyurdu.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde bulunan bir okulda ücretli öğretmen olarak görev yapan Ö.D., sınıfta bulunan akıllı tahtaya Türk bayrağı yansıtarak önünde ‘bozkurt’ işareti yapıp fotoğrafını çekti.

Fotoğrafını sosyal medyada paylaşması üzerine kısa sürede büyük tepkilere neden oldu.

Basında yer alan habere göre tepki çeken Ö.D. isimli öğretmenin iş akdinin sonlandırıldığı ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili inceleme başlattığı belirtildi.

Diyarbakır Valiliği: Kendi isteği ve iradesi ile görevinden ayrıldı

Diyarbakır Valiliği ise Ö.D’nin sınıftaki akıllı tahta önünde ‘bozkurt’ işareti yaparken çektiği fotoğraf nedeniyle işine son verildiği ve hakkında inceleme başlatıldığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Sosyal medya hesabından sınıfta akıllı tahta önünde çektirdiği fotoğraf paylaşımı sonrasında Ö.D, 26 Ekim 2017 tarihi itibari ile okul müdürlüğüne istifasını vermiştir.

Ö.D, aynı gün 155 polis ihbar hattını arayarak tehdit edildiğini beyan etmiş ve bu beyanı doğrultusunda kendisinin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında müşteki sıfatı ile ifadesi alınmış ve ifadesinde de kendi isteği ve iradesi ile görevinden ayrıldığını teyit etmiştir.

Yayınlanan haber içeriklerinde iddia edildiği gibi görevine son verildiği ve hakkında inceleme başlatıldığı iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.


Şırnak’ta bir öğretmen sınıfa ‘Kürtçe konuşmayacağım’ yazısı astı


 

Previous post
Gazeteci Ömer Çelik: Tahliyeme sevinemedim çünkü Tunca ve Mahir tutuklu
Next post
Kılıçdaroğlu'ndan istifa eden AKP'li belediye başkanlarına: Niye korktunuz?