Ana SayfaKitapFanon’un daha önce yayımlanmamış metinleri bir arada

Fanon’un daha önce yayımlanmamış metinleri bir arada

HABER MERKEZİ – Yazar ve psikiyatrist Frantz Fanon’un daha önce yayımlanmamış metinleri bir araya getirildi. Sel Yayıncılık’ın “Yabancılaşma ve Özgürlük Üzerine Yazılar” adıyla yayımladığı kitap okuyucuyla buluştu.

En çok ırk ve sömürgecilik kavramlarına katkılarıyla bilinen, ezilen halklar için ayrı bir yere sahip olan yazar ve psikiyatrist Frantz Fanon’un daha önce yayımlanmamış metinleri, “Yabancılaşma ve Özgürlük Üzerine Yazılar” adlı derlemede bir araya getirildi.

Sel Yayıncılık etiketiyle raflarda yer alan kitap, Kahraman Çayırlı tarafından Türkçeleştirildi.

Bu derlemede, sömürgeci tahakküm ve onun payandası olan bilimsel yaklaşımlar hedef tahtasına oturtuluyor.

“Yabancılaşma ve Özgürlük Üzerine Yazılar”ın ilk bölümü olan Psikiyatri Yazıları‘nda Fanon, sömürgeci unsurların tetiklediği yabancılaşma ve bu yabancılaşmanın akıl hastalıklarıyla ilişkisi üzerine yeni ve çarpıcı bir bakış açısı geliştirip, Avrupa gerçekliğini esas alan tedavilerin sömürgeci kodlarını teşhir etmeye girişiyor.

Cezayir Bağımsızlık Savaşı’yla birlikte Ulusal Kurtuluş Cephesi saflarına katılan ve El Moudjahid gazetesinde yazmaya başlayan Fanon’un Siyasi Yazılar‘ından oluşan ikinci bölümde ise, hem savaşın geçirdiği evrim ve artık önlenemez bir güç olarak sokaklara taşan özgürlük istenci hem de bu devrimci mücadele uğrunda kaybedilenlerin hikâyeleri gözler önüne seriliyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İdlib’e askeri yığınak sürüyor, Erdoğan'dan askeri müdahale sinyali
Sonraki Haber
HDP Milletvekili Sarısaç hakkında soruşturma