Ana SayfaKadınHelin Palandöken kadınların omuzlarında uğurlandı

Helin Palandöken kadınların omuzlarında uğurlandı

HABER MERKEZİ – Dün Mustafa Yetgin isimli saldırgan tarafından öldürülen Helin Palandöken, kadınların omuzlarında uğurlandı. Palandöken için düzenlenen cenaze töreninin ardından konuşan kadınlar, erkek şiddetine fikkat çekerek, “Şiddete karşı kenetlenmeliyiz” dedi.

İstanbul’da dün Helin Palandöken isimli kız çocuğunu okuduğu lisenin önünde öldüren Mustafa Yetgin, elleri dahi kelepçelenmeden gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmiş, ardından tutuklanmıştı.

Palandöken’in saldırıdan bir süre önce sosyal medya üzerinden ‘Gizli bir sapığım var, sokağa çıkmaya korkuyorum’ diye yazdığı ortaya çıkmış, Basın ise olaya ‘kadın cinayeti, erkek şiddeti’ yerine cinsiyetçi bir dille yer vermişti.


Helin’i öldüren erkek kelepçesiz gözaltına alındı, basın ‘aşk’ dedi, kadınlar tepkili: ‘Aşk değil kadın cinayeti’


Helin Palandöken, bugün Tuzla Aydınlı Cemevi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Aydınlı Köyü Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kadınların omuzlarında uğurlanan Palandöken’in cenazesinin ardından “Biz kadınlar şiddetin önüne geçmek için hayatın her alanında mücadele etmeli ve birbirimize kadınlar olarak kenetlenmeliyiz” diyen kadınlar, erkek şiddetine dikkat çekti.

“Kadın cinayetlerinin sebebi yasasızlık ve eşitsizlik”

 Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği’nden Adile Doğan, törende kısa bir konuşma yaptı:
Türkiye’de her gün kadınlar erkekler tarafından katlediliyor. Nedeni ise yasasızlık ve eşitsizlik, her gün kadınları ötekileştiren söylemler. Bu nedenle kadınlar katlediliyor. Düşünün artık, katliamlar lise çağına düştü. Gencecik, daha üniversiteye gidecekti ve belki de bu ülkenin geleceği olacaktı. Bırakmadılar, katlettiler.

“Şiddete karşı kenetlenmeliyiz”

Palandöken’in arkadaşları tarafından yapılan açıklamada ise “Kadınlar olarak isteğimiz yaşamak, taciz edilmemek, tecavüze uğramamak, dayak yememek, sahiplenilmemek. Çünkü, mal değiliz, alınıp satılmayız. Biz kadınlar şiddetin önüne geçmek için hayatın her alanında mücadele etmeli ve birbirimize kadınlar olarak kenetlenmeliyiz” denildi.