Ana SayfaGüncelRakka’da Türkiye’den bir araç bulundu, Konya Belediyesi açıklama yaptı

Rakka’da Türkiye’den bir araç bulundu, Konya Belediyesi açıklama yaptı

HABER MERKEZİ – IŞİD’den kurtarılan Rakka’da Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir aracın bulunduğu ileri sürüldü. Belediye yetkilileri ise iddiayı yalanlayarak, “Muhtemelen bizim eski hurdaya çıkmış araçlarımız ihale ile satılıyor. O araçlardan biri olabilir” dedi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), 19 Ekim’de Rakka’nın tümden IŞİD’den kurtarıldığını duyurmuştu.

Etkin Haber Ajansı, Rakka’da mayın temizleme operasyonları sırasında üzerinde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin amblemi olan ve “Resmi hizmete mahsus” yazısı bulunan bir iş aracının fotoğrafını paylaştı.

Aracın Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu ileri sürülürken, konuya dair belediye yetkilileri Cumhuriyet’e konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden bir yetkili şu açıklamayı yaptı:

Araç kapısının üzerindeki logo bizim yaklaşık 15 yıl önce kullandığımız bir logoydu. Onlar çok eski araçlar. 20-30 yıllık. Bizim öyle, araç kapısının üzerindeki gibi logomuz yok. Biz 2004 yılından beri farklı bir logo kullanıyoruz. Muhtemelen bizim eski hurdaya çıkmış araçlarımız ihale ile satılıyor. O araçlardan biri olabilir. Doğru mu, değil mi araştırıyoruz. Konuyla ilgili gün içinde resmi açıklama yapacağız.

Daha sonra belediyenin resmi internet sitesinden de bir açıklama yapılarak, şunlar kaydedildi: