Ana SayfaGüncelAfrika Gazetesi’ne saldıran 5 kişi tutuklandı

Afrika Gazetesi’ne saldıran 5 kişi tutuklandı

HABER MERKEZİ – Afrin operasyonu ile ilgili attığı manşet sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef gösterdiği, Kıbrıs’ta yayın yapan Afrika Gazetesi’ne saldıran 5 kişi tutuklandı.

Kıbrıs’ta yayın yapan Afrika Gazetesi’ni AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hedef göstermiş, ardından gazetenin Lefkoşa’daki bürosu 22 Ocak’ta saldırıya uğramıştı.

Kıbrıs’ta Polis Basın Subaylığı sabah yaptığı açıklama ile aralarında AKP’ye yakınlığı ile bilinen AK Hataylılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet İpek ile beraber 5 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Gözaltı işlemlerinin “Ayaklanma, kanunsuz topluluk, kasti hasar ve mülke tecavüz” suçlaması ile yapıldığı açıklandı.

Gözaltına alınan 5 kişinin daha sonra çıkarıldıkları mahkemece aynı suçlama ile tutuklandığı öğrenilirken, Afrika Gazetesi’ne dönük saldırıya ilişkin soruşturmanın devam ettiği ve başka gözaltıların olabileceği aktarıldı.

Ne olmuştu?

Kıbrıs’ta yayın yapan Afrika gazetesi, Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı ‘Zeytin Dalı’ adı verilen operasyonu “Kıbrıs’a Barış Harekatı, Suriye’ye Zeytin Dalı Harekatı… Türkiye’den Bir İşgal Harekatı Daha” ifadeleriyle manşete taşımıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise gazeteyi “Kıbrıslı kardeşlerimin cevap vermeleri lazım” sözleriyle hedef göstermişti.

Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından gazetenin Lefkoşa’daki bürosu 22 Ocak’ta saldırıya uğramıştı.

Saldırının ardından da gazete için destek eylemi düzenlenmişti.