Ana SayfaGüncel77 siyasi parti ve STK’den ortak açıklama: Afrin için Newroz alanlarına çıkalım

77 siyasi parti ve STK’den ortak açıklama: Afrin için Newroz alanlarına çıkalım

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin, ÖSO grupları ile başlattığı operasyonun 58’inci gününde Afrin kent merkezine girmesinin ardından Diyarbakır’da bir araya gelen sivil toplum ve meslek örgütleri ile siyasi partiler, “Afrin, IŞİD’den kaçanlara ev sahipliği yapan, barış ve kardeşlik vahasıydı. Şimdi bu ortak yaşam vahası kurutulmak isteniyor” dedi. Yapılan ortak açıklamada, 21 Mart’ta “Afrin için Newroz alanlarına çıkma” çağrısı yapıldı.

Diyarbakır’da siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve meslek örgütleri, Afrin operasyonuyla ilgili ortak açıklama yaptı.

Açıklamada, “Ulusal birlik ruhunu ve pratiğini hayata geçirme” çağrısı yapıldı ve “Afrin direnişiyle dayanışmak için tüm halkımızı Newroz alanlarına davet ediyoruz” dendi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre ortak açıklamayı okuyan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Bedran Öztürk, saldırıların kent merkezine kadar ulaşmasının büyük bir insanlık trajedisinin yaşanma riski taşıdığını belirterek, özetle şunları söyledi:

“Ortadoğu’nun bütün kültürleri, inançları ve dillerinin bir arada ve birlikte yaşayabileceğine ışık tutan bir ortak yaşam, barış ve kardeşlik vahasıydı. Şimdi bu barış, kardeşlik ve birlikte yaşam vahası kurutulmak isteniyor.

Kürt halkının bütün kazanımları yok edilmek isteniyor. En başta Kürt ve Türk halkları olmak üzere, bütün uluslararası toplum, yaşanacak bu insanlık trajedisi karşısında daha fazla sessiz kalmamalıdır.

Demokratik bir Suriye’de bütün halkların, inançların ve kültürlerin adil, demokratik ve eşitlikçi bir düzende kardeşçe yaşamak istemi ve talebi neden başka ülkeler ve halklar için tehdit oluştursun?

Afrin’e saldırıyla Suriye’de yeniden bir savaş sürecinin başlatılmasını uluslararası toplum ve Suriye’deki uluslararası koalisyon güçleri iyi okumalı ve doğru değerlendirmelidirler.

Birleşmiş Milletler, Avrupa Parlamentosu ve diğer uluslararası kurumlar aldıkları kararlarının arkasında olmalıdırlar.

Halkımızın diriliş ve varoluş günü olan 21 Mart Newroz’unu direniş ruhuyla Afrin halkı ve direnişiyle dayanışmak için tüm halkımızı Newroz alanlarına davet ediyoruz.”

77 siyasi parti ve STK’nın imzası var

Ortak açıklamada Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD), Azadi Hareketi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP), Emek Partisi (EMEP), Eğitim Sen, Haber Sen, SES, Diyarbakır Tabip Odası, Mimarlar Odası, Pir Sultan Abdal Derneği, Ezidiler Meclisi, Süryani Dernekleri Federasyonu, Kürt PEN, Mahalli Dernekler Platformu, Ziraat Mühendisleri Odası, Harita Mühendisleri Odası, Maden Mühendisleri Odası, DİSK’in Diyarbakır, Van ve Mardin şubelerinden temsilcilerin de aralarında bulunduğu 77 siyasi parti ve sivil toplum örgütünün imzası yer alıyor.

Previous post
Sosyal medya nedir, nasıl bir toplumsallık kurar?
Next post
AFP: Türkiye destekli ÖSO, Afrin’in alınmasının ardından kenti yağmaladı