Ana SayfaGüncelGerekçe Newroz konuşması: HDP MYK üyesi Gülsüm Ağaoğlu tutuklandı

Gerekçe Newroz konuşması: HDP MYK üyesi Gülsüm Ağaoğlu tutuklandı

HABER MERKEZİ – Newroz sonrası gözaltına alınan HDP MYK üyesi Gülsüm Ağaoğlu, konuşmasında “örgüt propagandası yaptığı” iddiasıyla tutuklandı.

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde düzenlenen Newroz kutlamasına katıldıktan sonra, yaptığı konuşma gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu üyesi Gülsüm Ağaoğlu, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

MA’nın haberine göre Ağaoğlu, “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklandı.

Ağaoğlu ile birlikte gözaltına alınan 5 kişi ise “adli kontrol” şartıyla serbest bırakıldı.

Ağaoğlu’nun Newroz konuşması

Tekirdağ İl Örgütü tarafından “Newroz direniştir faşizme karşı halkların baharıdır” sloganıyla Ergene’nin Yeşiltepe Mahallesi’nde düzenlenen Newroz kutlamasında konuşan Gülsüm Ağaoğlu, Afrin’de ÖSO gruplarınca heykeli yıkılan ve Newroz’un simgesi olan Demirci Kawa’yı anmıştı.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik saldırılarını ‘işgal’ olarak nitelendiren Ağaoğlu, kentin yağmalandığını hatırlatarak, “Tarihin çöplüğüne nasıl ki tüm diktatörleri attık şimdi de andımız olsun bu çağın diktatörünü de göndereceğiz” diye konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘ölüm siyaseti’ yaptığını söyleyen Ağaoğlu, “Ölümden haz alıyor. Ölen kişilerin sayılarının 3 binden fazla olacağını umuyor ve dile getiriyor. İnsanı sayıya indirgeyip ölümden haz alıyor. Biz bu anlayışa karşı olacağız, bunu yıkana kadar mücadele edeceğiz” demişti.