Ana SayfaDünyaSaldırılara rağmen Gazze sınırında “ateş cuması” eylemi: Yaşamını yitirenler var

Saldırılara rağmen Gazze sınırında “ateş cuması” eylemi: Yaşamını yitirenler var

HABER MERKEZİ – “Büyük Geri Dönüş” yürüyüşünün ikinci haftasında da Gazze sınır hattında Filistinlilere İsrail askerleri saldırdı. Saldırılarda 4 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi.

Filistinliler, 30 Mart Toprak Günü’nden Nakba (Felaket) Günü olarak anılan 15 Mayıs’a kadar sürdürmeyi planladıkları “Büyük Geri Dönüş” yürüyüşüne ikinci haftasında devam ediyor.

2006’dan beri İsrail ablukası altında yaşayan iki milyon nüfuslu Gazze Şeridi’nde on binlerce kişi sınıra yürüyor.


Filistinlilerin ‘Toprak Günü’ yürüyüşüne İsrail askerleri saldırdı


Altı hafta sürecek yürüyüşün ilk haftasında İsrail askerlerinin saldırısı sonucu 22 Filistinli’nin yaşamını yitirmesinin ardından ikinci haftada düzenlenen gösteriye “ateş cuması” adı verildi.

Gazze sınırındaki gösteriye on binlerce kişinin katıldığı bildirildi.

Al Jazeera’nin haberine göre yürüyüş mülteciler, doktorlar, avukatlar, üniversite öğrencileri, akademisyenler, sivil toplum örgütleri ve Filistinli aileler tarafından düzenleniyor.

Ayrıca Filistinlilerin binlerce tekerlek topladığı bildirildi. Tekerleklerin yakılarak İsrailli keskin nişancıların görüşünün engellenmeye çalışılacağı belirtildi.

En az 40 kişi yaralandı

Geçtiğimiz haftanın ardından bu Cuma da gösteri düzenleyen Filistinlilere İsrail askerleri saldırdı.

Plastik ve normal mermilerin yanı sıra biber gazının kullanıldığı saldırıda yaralananların olduğu belirtildi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Filistin Sağlık Bakanlığı yetkilileri saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini en az 40 kişinin yaralandığını açıkladı.