Ana SayfaGüncelAlaattin Çakıcı’ya süresiz sağlık kurulu raporu verilmiş

Alaattin Çakıcı’ya süresiz sağlık kurulu raporu verilmiş

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli’nin ‘ülküsever’ ve ‘kahraman’ olarak tanımladığı organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’ya halen tedavi gördüğü hastanede süresiz sağlık kurulu raporu verildiği ortaya çıktı.

2004’ten bu yana hükümlü olarak cezaevinde olan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçimler öncesi ‘af’ çıkışı ile yeniden gündeme getirilen organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, 19 Mayıs’ta Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde mahkum koğuşunda tedavi altına alınmıştı.

Çakıcı’ya halen tedavi gördüğü hastanede süresiz sağlık kurulu raporu verildiği öğrenildi.

‘Ziyaretçi sınırının kaldırılması istendi’

Hürriyet’in haberine göre 22 Haziran’da hazırlanan sağlık raporunda Çakıcı’ya ziyaretçi sınırının kaldırılması istendi.

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş ve Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Tekin Akça ile altı ayrı uzman doktorun imzaladığı süresiz sağlık kurulu raporunda, Çakıcı’da 16 farklı türde hastalığın olduğu, altısının ölümcül risk taşıdığı belirtilerek şöyle denildi:

“Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü derecedeki akrabaları ve yakın arkadaşları ile haftanın 7 günü saat 09.00 ile 20.00 arasında hem sağlığı hem morali aynı zamanda helalleşme açısından bu zaman dilimleri arasında, istediği isimlerle, kişi, sayı adeti koymadan, kendisi için bu ziyaretler hastalıklarının kontrol edilebilmesi için ve morali açısından yeniden hayata bağlayabilir.”

İncin: Çifte standart

Mezopotamya Ajansı’na konuşan İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şube Başkanı Zafer İncin, konuya ilişkin olarak, ortada büyük bir hukuksuzluk ve çifte standart olduğunu söyledi.

Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) kapsamında avukat görüşü ve aile görüşlerine ciddi kısıtlamalar getirildiğini belirten İncin, “Tutuklular ve hükümlüler ile ilgili getirilmiş olan bu kısıtlama söz konusuyken kesinlikle Alaattin Çakıcı’ya getirilmiş olan bu çifte standart açıkça hukuka aykırıdır ve hukukla izah edilecek bir durum söz konusu değildir” dedi.

İncin, hasta tutuklulara yönelik kelepçeyle muayene uygulamasına ve ailelerinden birinin refakatçı olarak izin verilmemesine dikkat çekerek, “Yıllardır taleplerimize aldığımız cevaplar karşısında böyle bir uygulama ile karşılaşmak vicdanları yaraladığı gibi Devlet Bahçeli ve ekibinin bundan sonra bürokraside ne derece etkili olacaklarını da şimdiden görebiliyoruz” diye konuştu.

İHD Hapishaneler Komisyonu, 2 Mart 2018’de Türkiye hapishanelerinde 402’si ağır durumda 1154 hasta mahpus olduğunu, mahpusların sağlığa erişim haklarının sağlanması gerektiğini açıklamıştı.

Açıklamada, son 17 yılda 3 bin 500 hasta tutuklunun cezaevlerinde yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Hakkında soruşturma başlatılmıştı

MHP lideri Bahçeli’nin ‘ülküsever’ ve ‘kahraman’ olarak tanımladığı organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, 24 Haziran seçimleri öncesi gündeme getirilmişti.

Bahçeli 24 Haziran seçimleri öncesinde ‘genel af’ önerisinde bulunmuş, HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı kastederek, “Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı?” demişti. Hükümet ise Bahçeli’nin çağrısını geçiştirmişti.

Çakıcı, Bahçeli’nin çıkışına ‘teşekkür’ ile karşılık verirken HDP’ye ise tehditler savurmuştu.

Kırıkkale Keskin Cezaevi’nde hapis yatan Çakıcı, tüm bu konular gündemdeyken 19 Mayıs’ta rahatsızlanarak Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde mahkum koğuşunda tedavi altına alınmış, Bahçeli ise kendisini ziyaret etmişti.

Geçtiğimiz günlerde de Karar gazetesi yazarlarına yönelik saldırı talimatı veren Çakıcı hakkında 29 Haziran’da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Previous post
Hormonlu Domates ödülleri sahiplerini buldu
Next post
ABD'de yüz binler Trump'ın mülteci politikasını protesto etti: ‘Aileleri ayırmayın’