Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Merkez Bankası Başkanı da ol

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Merkez Bankası Başkanı da ol

HABER MERKEZİ – Varlık Fonu’nun başkanlığına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi kendini atamasını eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Erdoğan Merkez Bankası’ndan şikayetçi, senin şikayet etme hakkın yok. Hemen bir kararname çıkar, Varlık Fonu’na yaptığın gibi kendini oraya başkan olarak ata” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini Varlık Fonu’nun başına getirmesini eleştirdi.

Türkiye’nin ekonomik durumundan iktidarın “israf ve rant ekonomisi üzerine inşa edilmiş” politikalarını sorumlu tutan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a “Merkez Bankası Başkanı da ol” diye seslendi:

“Kendi kararnamesiyle kendini Türkiye Varlık Fonu’nun başkanı ilan etti. Hangi yetkiyle? Hangi birikimle? Malı götürmenin yolu budur. Kısacası, vatandaşımın anlayacağı dilde ifade edeyim.

“Erdoğan’a önerimdir, nasıl Varlık Fonu’nun başkanı olduysan yeni bir kararnameyle Merkez Bankası’nın da başkanı da ol. Bilal’i de yanına al. İyi ok atıyor. Belki enflasyon hedefini tutturur.”


‘Herhalde artık bağlanacak bir şey kalmadı’