Ana SayfaKültür-SanatBeden ve cinsiyet üzerine bir sergi: “Bana Hikâye Anlatma”

Beden ve cinsiyet üzerine bir sergi: “Bana Hikâye Anlatma”

HABER MERKEZİ – Kadıköy Yeldeğirmeni’ndeki Bayan Yanı Art Space’te açılan “Bana Hikâye Anlatma”, 1 Kasım’a dek ziyaretçilerini bekliyor. Sergi, toplumsal cinsiyet ve bunun sanattaki yansıması üzerine düşünmeye davet ediyor.

Küratörlüğünü Mahmut Wenda Koyuncu ve Özlem Ekin Teker’in yaptığı “Bana Hikâye Anlatma” isimli sergi 11 Ekim’de açıldı.

Kadıköy Yeldeğirmeni’ndeki Bayan Yanı Art Space’te açılan ve 1 Kasım’a dek sürecek olan sergiyi ziyaret edenler ilkin, Fransız filozof Paul Virilio’nun “İnsanlık, insanın elinden dokunulabilen ve görülebilen her şey alındıktan sonra geriye kalan şeydir” sözü ile karşılaşıyor.

15 sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi birkaç soru etrafında şekilleniyor: Toplumsal cinsiyetin sözünden çıkarak nasıl yaşanır? Cinsiyetin anlamı var mı, varsa hayat içindeki izdüşümü nedir? Cinsiyet başa bela bir durum mudur?

“Medya üzerinden izlediğimiz haberlerin gerçekliğinin sorgulanması gibi, sanat ürününün de yaşadığı dönemin bir parçası olarak gerçekliği sorgulanmalıdır” diyen küratör ve sanatçılar ayrıca şu soruları da yöneltiyor:

“Sanatçıların üretiminde işaret ettiği bedenlerin, cinsiyetlerin bizim için bir anlamı var mı? Varsa, ifadesini hayat içinde nasıl buluyor? Görünen nedir? Saklanan nedir?”

Emre Aksu, Zafer Aracagök, Erkan Çelebi, Eyhan Çelik, Hatice Çiçek, Taylan Deprem, Ahmet Kolburan, Nida Karaytuğ Mert, Ece Nada, Esma Taşdemir, Özlem Ekin Teker, Merve Turan, Deniz Yılmazlar | Karbon, Damla Yücebaş ve Ezgi Yüksel’in farklı teknikteki üretimleri ile yer aldığı sergi 1 Kasım’a kadar ziyaret edilebilir.


Adres
Bayan Yanı Art Space | Rasimpaşa Mahallesi, Duatepe Sk. no16, 34710 Kadıköy/İstanbul



Önceki Haber
Aydın Belediyesi'nde işten çıkarılan işçiler 100 gündür oturma eyleminde
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘İş Bankası’ yanıtı