Ana SayfaGüncelElmadağ’da saldırıya uğrayan Kürt aile: Şikayetçi olsak da sonuç değişmiyor

Elmadağ’da saldırıya uğrayan Kürt aile: Şikayetçi olsak da sonuç değişmiyor

HABER MERKEZİ – Elmadağ’da saldırıya uğrayan Z.D., iki gün önce 12 yaşındaki kızının da komşuları tarafından “Seni buraya gömerim” sözleriyle tehdit edildiğini belirterek, “Şikayetçi olsak da sonuç değişmiyor” dedi.

Ankara’nın Elmadağ ilçesine bağlı İsmetpaşa Mahallesi Derya Sokak’ta oturan Kürt aileye 2 gün önce, gece saatlerinde cinsiyetçi küfürler ve ırkçı sözlerle saldırı yapıldı.

Hakkâri Yüksekovalı olan aile, saldırı sonrası gece eşyalarını topladı ve sabaha doğru ilçeyi terk etti.

Mezopotamya Ajansı’ndan Berivan Altan’a konuşan aile yaşadıklarını anlattı.

38 yaşındaki beş çocuk annesi Z.D., Elmadağ’a 4 yıl önce Ankara’nın Bala ilçesinden gelerek yerleştiklerini söyledi.

Oğlunun işsiz olduğunu ve arada inşaatlarda çalıştığını, 17 yaşındaki kızının da bir kafede çalıştığını ve işten ayrıldığını dile getiren Z.D., ev temizliğine giderek, geçimlerini sağladıklarını anlattı.

Z.D., iki yıldır oturdukları mahallede komşuları tarafından son birkaç haftadır ırkçı ve cinsiyetçi küfürlere maruz kaldıklarını ifade etti.

‘Sopalarla saldırdılar’

Kürt olduklarından dolayı komşuları tarafından sürekli farklı saldırılara maruz kaldıklarını anlatan Z.D, İnci isimli komşusunun kendisi ve küçük oğlu O.D.’nin, işten gelen kızı S.D’ye sopalarla saldırdığını belirterek, “Defolun gidin Doğu’nun Kürtleri, PKK’liler, sizi istemiyoruz Elmadağ’da. Defolun lanetler. Siz teröristsiniz, defolun gidin” şeklinde ifadeler sarf ettiğini söyledi.

Bu sırada diğer komşuların da “Kürt istemiyoruz, PKK istemiyoruz, defolun gidin” sözleriyle bağırdıklarını kaydetti.

Bu olay ardından polise haber verdiklerini dile getiren Z.D., polislerin gelmesi ardından komşuları İnci’nin 30’lu yaşlarında iki erkek kardeşinin kendilerine saldırmaya geldiğini belirtti.

Çağırdıkları polislerin kendilerini saldırıdan korumak yerine, polisler tarafından da küfür ve hakarete maruz bırakıldığını anlatan Z.D., ”Şikayetçi de olsak sonuç değişmiyor, herkes onların yanında” diyerek, can güvenlikleri nedeniyle kimseden şikayetçi olmadıklarını belirtti.

Çocuğa şiddet

25 Temmuz’da 12 yaşındaki kızı E.D’nin de komşusu İnci tarafından şiddette uğradığını söyleyen Z.D., komşusu İnci’nin çocuğunun kollarını sıktığını ve kimseye söylememesi için tehdit ettiğini aktardı.

Şiddete uğrayan 12 yaşındaki E.D’de de yaşadıklarının şöyle ifade etti:

Ben gittim oraya kollarımı tutup, sıkmaya başladı. Annene söylersen seni kuma gömerim.

‘Bizi göndermek için imza topladılar’

Evin en büyük çocuğu F.D. de yan taraflarında bulunan Şafak apartmanındaki Erdinç P. ve Davut K. isimli komşularının bir hafta önce onları mahalleden göndermek için imza topladıklarını anlattı.

Annesi ve kız kardeşine cinsiyetçi küfürler ve ırkçı söylemlerde bulunulması ardından polise haber verdiklerini aktaran F.D., şunları söyledi:

Kadın anneme aynı cinsiyetçi küfürleri etti. Ben kendi kulağımla duydum. Onu söyleyenlerin akrabaları geldi. Kadın anneme hakaret edince, polisi aradık. Polislerin yanında saldırmaya kalktılar. Bende sinirlendim elime bıçak aldım. Polis bana; ‘ben seni orada vurabilirdim. Senin elinde silah vardı’ dedi. Ama onlar bizim kapımıza kadar geldiler. Kapıya gelen adam elimde bıçağı görünce geri adım attı. Polislerin yanında Kürtleri istemiyoruz falan demediler.


Kürt aileye saldırının kamuoyunda duyurulmasından sonra HDP Ankara İl Örgütü’nden görevliler ailenin yanına gelerek, ev bulmasını ve eşyalarını taşımasını sağladı.




Önceki Haber
ZZ Top bas gitaristi Dusty Hill, 72 yaşında hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.