Ana SayfaGüncelSancar: Saldırılar ‘zulüm üreten’ bir sisteme dönüştü

Sancar: Saldırılar ‘zulüm üreten’ bir sisteme dönüştü

HABER MERKEZİ – Ağrı’da Sivil Toplum Örgütleri ile bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partilerine ve Kürtlere yönelik saldırıların, ”Zulüm üreten” bir sisteme dönüştüğünü söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP’ye yönelik hukuki ve fiziki saldırılarla birlikte ülkedeki temel sorunlara dair başlatılan “Savunma Kampanyası” kapsamında Ağrı’da başladıkları programlarının ikinci durağı olan Bitlis’te Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) ile buluştu.

Buradaki toplantıda ilk sözü DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz aldı.

Kürt halkının kazanımlarına yönelik iktidar tarafından saldırıların gerçekleştiğini ifade eden Aydeniz, buna karşı ne yapılabilirin tartışıldığını dile getirerek, Kürtlere yapılan zülm ve baskının hiçbir zaman başarılı olamadığına vurgu yaptı.

Sancar: Sistem zulüm üretiyor

Ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise partilerine ve Kürtlere yönelik yapılan saldırıların ”Zulüm üreten” bir sisteme dönüştüğünü söyledi.

Hükümetin bu saldırı politikalarından dolayı ayakta durduğunu belirten Sancar, devamında şunları söyledi:

Dolayısıyla bu sistemi de bu iktidarı da nasıl değiştirebiliriz. Bu soruların cevabını oluşturmaya çalışıyoruz. Başta söylediğimiz gibi biz yolumuzu halkımızla birlikte belirleyeceğiz. Biz yolumuzu demokrasi güçleriyle birlikte belirleyeceğiz.

‘Siyasi dengeleri belirleyecek gücümüz var’

HDP’ye dönük açılan kapatma davasına da değinen Sancar, partililerinin her gün tutuklama operasyonuyla karşı karşıya olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Mücadeleyi bitireceklerini düşünüyorlar ama bu mümkün değil. HDP olarak mücadelemizi sürdürüyoruz, bunda da kararlıyız. Herkes bize ‘Acaba HDP önümüzdeki günlerde ne yapacak? Kapatma davasını nasıl yürütecek? Nasıl bir yol izleyecek? Parti kapatılırsa ne yapacak? Seçimler olursa tavrı ne olacak?’ sorularını soruyor. Biz de diyoruz ki; bizim ayakta kalacak, büyüyecek, yürüyecek gücümüz, Türkiye’deki siyasi dengeleri belirleyecek gücümüz var. Bu gücümüzü birikimimizden, irademizden ve her şeyden önce halkımızdan alıyoruz.

‘Eylül’de tutum belgesi açıklayacağız’

Kritik yol ayırımına geldiklerini vurgulayan Sancar, şöyle konuştu:

Bu yol ayırımlarında ne yapmamız gerektiğini sizlere soracağız. Sizlerle tartışacağız ve daha sonra da sizlerden aldığımız görüşleri değerlendireceğiz. Öyle tahmin ediyoruz ki, Eylül ayında da tüm Türkiye’ye bir tutum belgesi açıklayacağız. Yani HDP bundan sonra ne yapacak?’ sorularının cevabı ve ilkesel olarak bir tutum belgesini oluşturacağız. Bunu oluşturmadan önce tüm halkımızla bunun ön çalışmasını yapmayı planlıyoruz. Halkımızla bu durumu istişare etmek istiyoruz.

Konuşmaları sonrasında sivil toplum örgütü temsilcileriyle istişarede bulunan Sancar ve Aydeniz, ardından Güroymak (Norşin) ilçesi esnafını ziyaret etmek üzere hareket etti.




Önceki Haber
Rusya savaş uçakları İdlib’i bombaladı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.