Ana SayfaToplumsal CinsiyetGamze Açar soruşturmasında tanık: ‘Kendini attı der, yırtarız’ dediler

Gamze Açar soruşturmasında tanık: ‘Kendini attı der, yırtarız’ dediler

HABER MERKEZİ – Ankara’da iş görüşmesi için gittiği otelin 5’inci katından şüpheli biçimde düşerek, yaşamını yitiren Gamze Açar’ın ölümüne ilişkin soruşturmadaki tanık ifadesi ortaya çıktı. Tanık, hakkında dava açılan erkeklerin kendi aralarında, “Kendini attı deriz, yırtarız” şeklinde konuşmalarını duyduğunu aktardı.

Ankara’da 17 yaşındaki Gamze Açar, sözde devre mülk satıcılığı adı altında kurulan sahte bir şirketin satış danışmanı ilanındaki numarayla iletişime geçmiş ardından da görüşmeye gitmişti.

Gamze’nin Kızılcahamam’da götürüldüğü otelin 5. katından düştüğü iddia edilmişti.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, kadının ölümüne ilişkin açılan soruşturmayı tamamlanmış ve beş erkek hakkında “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kasten öldürme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açmıştı.

Hazırlanan iddianamede yer alan tanık beyanında Gamze’nin yere düşme sesinden sonra söz konusu erkeklerin kendi aralarında konuştuğu da belirtildi.

Olayın yaşandığı otelde çalışan Ö.E.’nin verdiği ifadede, sabah işe gitmek için arkadaşıyla birlikte hazırlandıkları sırada çığlık sesi duyduklarını ve sonrasında Gamze’nin otelin zemininde yerde hareketsiz bir şekilde yattığını gördüklerini söyledi.

Olay esnasında üst katın balkonundan ses geldiğini ve bu konuşmaları dinlediğinde, “Lan oğlum ne yapacağız, başımıza kalmasın, nasıl kurtulacağız bu işten?” diye bir erkek sesi duyduğunu belirterek, “Saçmalama oğlum, kendini attı deriz, yırtarız. Bizim başımızı yakmazlar, kız zaten yeni geldi” diye başka bir erkeğin karşılık verdiğini aktardı.

Tanık, konuşmaların hemen sonrasında ise sert bir şekilde pencere kapanma sesi geldiğini ifade etti.

Olay yeri incelemesinin raporuna göre de olayın gerçekleştiği otel odasının dağınık halde olduğu ve yerlerde kırık cam parçalarının olduğu eklendi.

İç çamaşırında sanıklara ait DNA örnekleri

Gamze’nin şüpheli ölümüne ilişkin hazırlanan iddianamede, Adli Tıp Kurumu’ndan alınan rapora göre kadının iç çamaşırından alınan örneklerden sanıklardan dördüne ait sperm örneği tespit edildiği ifade edildi.

Gamze’nin tırnaklarından alınan DNA örneklerinde de sanıklardan R.D. ve M.D.’ye ait DNA’ların uyumlu olduğu belirtildi.

Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda ayrıca Gamze’nin saç ve kan örneklerinde yapılan incelemelerde, sanıkların iddia ettiği gibi herhangi bir uyuşturucu maddeye de rastlanmadığı ortaya çıktı.

Davanın ilk duruşması 7 Eylül’de yapılacak.




Önceki Haber
Adana'da bir kadın öldürülmüş halde bulundu
Sonraki Haber
Diyarbakır otogarında mülteci baskını: Onlarca mülteci gözaltında