Ana SayfaGüncelSaadet Partisi’nden seçilen Çüngüş belediye başkanına silahlı saldırı

Saadet Partisi’nden seçilen Çüngüş belediye başkanına silahlı saldırı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde Saadet Partisi’nden Belediye Başkanı seçilen Ali Suat Akmeşe ve yakını, kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısı sonucu yaralandı.

Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde yerel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, Belediye Başkanı seçilen Saadet Partili (SP) Ali Suat Akmeşe, yakınıyla birlikte kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradı.

Saldırganlar olay yerinden kaçarken, yaralanan Akmeşe ve yakını Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirilerek, tedavi altına alındı.

Karamollaoğlu’ndan açıklama

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dün Malatya’nın Pütürge ilçesinde oy verme işlemi sırasında iki kişinin vurularak öldürülmesi ve ardından Çüngüş’te düzenlenen saldırıya ilişkin Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Karamollaoğlu, yaptığı paylaşımlarında şunları belirtti:

“Öncelikle seçim sonuçların ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum; ne yazık ki bu süreçte dün sandık başında elim bir hadise yaşanmış iki kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Bu konu ile alakalı taziyelerini ileten herkese teşekkür ederim.

Malatya’da yaşanan bu elim hadisenin üzüntüsü ve taziye ziyaretimiz sebebiyle 31 Mart Mahalli idareler Seçimi ile alakalı değerlendirmemizi Çarşamba günü yapacağız.

Lakin daha bu olayın acısı üzerimizdeyken Diyarbakır Çüngüş ilçesinde seçimi kazanan Saadet Partili Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe’ye kaybeden taraf saldırmış olayda başkanımız yaralanmıştır. Ali Suat Bey’e Allah’tan şifa diliyor, bu olayın faillerini şiddetle kınıyorum.

Seçimler bitti sonuçlar ortada, milletin iradesine herkes saygı duymalı bundan sonra ülkemizde barış ve kardeşlik ortamının tesisi için çalışmalıyız. Artık Türkiye’nin bu kamplaşmayı kaldıracak takati kalmamıştır. Hepimizin huzur ve sükunete ihtiyacı var.”