Ana SayfaGüncelBerkay Akbaş’ın ablası: ‘Şehit’ demek kolaya kaçmak

Berkay Akbaş’ın ablası: ‘Şehit’ demek kolaya kaçmak

HABER MERKEZİ – Beşiktaş’taki saldırıda hayatını kaybeden Berkay Akbaş’ın ablası Selin Akbaş, kardeşini anlattı, “‘Kader, şehit’ denilmesi kolaya kaçmak. Ve bu beni kahrediyor” dedi.

İstanbul Beşiktaş’ta 44 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda hayatını kaybeden sivillerden olan tıp öğrencisi Berkay Akbaş’ın ablası Selin Akbaş, kardeşine ‘şehit’ denmesinin kolaya kaçmak olduğunu söyledi.

Hürriyet’ten Mesude Erşan’a konuşan ve kardeşini anlatan abla Selin Akbaş, “İnsanlar bilsin ki kardeşim Berkay terör yüzünden gitti. Hiç uğruna. Unutulmasın, adı yaşasın” dedi.

Abla Akbaş, kardeşinin ölümünün ardından kullanılan ‘şehit’ sözünün ise ‘kolaya kaçmak’ olduğunu vurguladı.

Akbaş, şunları söyledi:

Benim masum kardeşim gitti. 19 yaşında bir çocuğun kime, nasıl zararı olabilir ki? Herkese dokunan, sevgi dolu bir insandı kardeşim. Sokakta yürümekten korkar hale geldik. Bir şeyler yapılması gerekiyor. ‘Kader, şehit’ denilmesi kolaya kaçmak. Ve bu beni kahrediyor. Kardeşimi sadece tesadüfen oradan geçmesi yüzünden katlettiler. ‘Sekiz sivilden biri’ demek, sonra unutmak korkunç. Adı yaşasın. İnsanlar unutmasınlar Berkay’ı. İnsanların bunu normalleştirmesini istemiyorum. 19 yaşındaki çocuğun bu şekilde öldürülmesi normal değil çünkü.

Kardeşinin ‘insan sevgisiyle dolu’ olduğunu belirten abla Bektaş, şöyle devam etti:

Herkese karşı iyiydi. Kimse için kötü bir şey söylemez, yardımcı olabildiğinde mutlu olurdu. Bilinçli bir çocuktu. Olayları takip eder, araştırır, sorar, yorumlardı. Barışçıldı. ‘İnsanlara yardım edeceğim ben’ derdi.

Daha önce oğlunun “şehit” olmasını istemediğini sözleriyle gündeme gelen baba Salim Akbaş’sa bu sözlerini yineledi:

Asfalta, kan gölünün içine iki karanfil bırakarak, lanet okuyarak terör bitseydi biterdi. Ama bitmiyor. Asli görevini yapması gerekenler gerektiği gibi yapmıyorlar. Devletime, bayrağıma, ülkemi ayakta tutan tüm değerlere saygılıyım. Ama değerleri dejenere edenlere karşıyım. Oğlumun tabutunu örten bayrak verilirken bile birileri ‘Almaz’ demiş. Benim bayrakla derdim yok ki. Oğlum o bayrağın altında özgürce doktorluk yapmak istiyordu. Birileri mani oldu, birileri de çanak tuttu, ben bunları lanetliyorum.

  Saldırıda çocuğunu kaybeden baba: İstemiyorum oğlum şehit olsun, oğlum katledildi