Ana SayfaGüncel‘Baharı mücadelemizle getireceğiz’: Hayır Kadınlar Var

‘Baharı mücadelemizle getireceğiz’: Hayır Kadınlar Var

HABER MERKEZİ – Ankara Kadın Platformu, ‘Hayır Kadınlar Var’ kampanyası başlattı. Platformdan Latife Demirci Kahya, “Biz kadınlar 17 Nisan sabahı baharı mücadelemiz ile getireceğiz” dedi.

Ankara Kadın Platformu, referanduma kadar devam edecek olan ‘Hayır Kadınlar Var’ kampanyasını başlattı.

Kadınlar, “Yaşamın öznesiyiz, buluşsun seslerimiz” sloganıyla, Eğitim Sen Ankara 1 Nolu Şube’de basın toplantısı gerçekleştirdi.

Çok sayıda kadının buluştuğu toplantıda platform adına açıklamayı Latife Demirci Kahya yaptı.

Kahya, şunları söyledi:

Anayasa değişikliği kabul edildiğinde bir daha hayatımızın aynı olmayacağının, hayatın yarısı olan biz kadınlara dair alınan kararların onayımıza sunulmayacağının farkındayız. Bu erkek aklının hayatlarımız hakkında bize sormadan karar vermesine asla izin vermeyeceğiz.

Kadınlara sorulmadan atılacak adımlara ‘Hayır’

Tek adam başkanlığı, yasalara, yasaklara ve kadınlara sorulmadan atılacak tüm adımlara ‘Hayır’ diyoruz. Bu karar referanduma kadar ve referandum sonrası da kadınların rehberi olacak. Haklarımız için, erkek egemenliğine, kadın düşmanlığına, şiddete, tacize, tecavüze dur demek için, evde, iş yerinde emeğimize sahip çıkmak için, güvencesiz çalıştırmaya, KHK’lerle işten ayılmaya dur demek için ‘Hayır kadınlar var’ diyeceğiz. Biz kadınlar 17 Nisan sabahı baharı mücadelemiz ile getireceğiz.