Ana SayfaGüncelDiyarbakır Barosu’ndan suç duyurusu: Kemal Kurkut’u vuran polis tutuklanmalı

Diyarbakır Barosu’ndan suç duyurusu: Kemal Kurkut’u vuran polis tutuklanmalı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Newrozu’nda polis tarafından vurularak öldürülen Kemal Kurkut’un ölümüyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Baro, silahı ateşleyen polisin tutuklanmasını talep etti.

Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Newrozu’nun kutlandığı Newroz Parkı’na gelmek isterken, Evrim Alataş Caddesi üzerinde üzeri yarı çıplak olmasına rağmen “canlı bomba şüphesi” iddiasıyla polis tarafından vurularak öldürülen İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Kemal Kurkut’un ölümüyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Savcılığa verilen 4 sayfalık suç duyurusu dilekçesinde Kurkut’un yaşamını yitirdiği olay anlatılarak, Diyarbakır Valiliği’nin buna ilişkin yaptığı açıklamaya ve olay anına ilişkin çekilen fotoğraflara yer verildi.

Cinayet sonrası basına yansıyan görüntülerin valiliğin yaptığı açıklamayı yalanlandığı vurgulanan suç duyurusunda, görüntülerde polislerin “kasten insan öldürme” suçunu işlediğinin ortaya çıktığı belirtildi.

Dilekçede Kurkut’un üzerinde herhangi bir çanta veya bomba olabileceği değerlendirilecek başkaca bir madde ile olay yerine geldiğine dair hiçbir delil veya emare bulunmadığı vurgulandı.

Baro, fail polisin, olay yerinden uzaklaşmaya çalışan ve sırtı dönük olan Kurkut’u öldürme kastı ile hareket ederek öldürdüğüne dikkat çekti.

Dilekçede şu ifadelere yer verildi:

Dolayısıyla gerek soruşturmanın selameti olarak yürütülmesi ve gerekse de toplumsal sağduyu gereği; maktule ateş ederek maktulü öldüren polis memurunun bir an evvel tutuklanması zorunluluk arz etmektedir. Dilekçede, açıklanan gerekçelerle, Kurkut’a ateş ederek öldüren polis memurunun öldürme fiili için tutuklanması ve diğer polis memurları için suçu bildirmeme ve görevi kötüye kullanma suçu açısından cezalandırılmaları istemiyle haklarında kamu davası açılmasını talep ediyoruz.,

  Tanık anlatımları ve detaylarıyla Kemal Kurkut cinayeti