Ana SayfaGüncelGörülmüştür’den ‘Bir Adres de Sen Al Bir Mektup da Sen Yaz’ kampanyası için video

Görülmüştür’den ‘Bir Adres de Sen Al Bir Mektup da Sen Yaz’ kampanyası için video

HABER MERKEZİ – Cezaevlerindeki siyasi tutuklularla dayanışmak amacıyla mektup kampanyaları yürüten Görülmüştür İnisiyatifi, OHAL’le birlikte artan hak ihlalleri ve tecrit sebebiyle tutuklularla dayanışmayı büyütmek amacıyla başlattığı ‘Bir Adres de Sen Al Bir Mektup da Sen Yaz’ kampanyasına yeni video çekti.

Cezaevlerindeki siyasi tutuklularla dayanışmak amacıyla mektup kampanyaları yürüten Görülmüştür İnisiyatifi, ‘Bir Adres de Sen Al Bir Mektup da Sen Yaz’ kampanyası için çektiği yeni videoyu yayınladı.

OHAL’le birlikte cezaevlerinde artan hak ihlalleri ve tecrit ortamı nedeniyle  siyasi ve tutuklularla daha fazla dayanışma çağrısı yapan Görülmüştür ekininden Adil Okay şunları söyledi:

Türkiye tarihinde cezaevlerindeki hak ihlalleri bu boyuta ulaşmamıştı hiçbir zaman. Osmanlı’dan bu güne kadar muhalifleri zindana atan tüm hükümetler benzer politikayı uygulamışlardır. Ancak hiç biri  politik tutsaklar üzerinde  son 14 yılda Akp devleti kadar hayasız, izansız, insafsız bir  politika uygulamamıştır. Bu akıl almaz hak ihlallerine karşı durmamız, ses çıkarmamız gerekiyor. Daha iyi bir dünya düşüyle yola çıkıp hapse giren insanları orada yalnız bırakmayalım. Onlara sesimizi ulaştıracağımız en iyi yol mektuptur. Dışarıdan gelecek bir kart, bir yazı bir mektup onlar için çok büyük moral ve mutluluk olacaktır. Bu zor günlerde zindanlardaki yoldaşlarımızla dayanışma içinde olalım. Bir adres de siz alın bir mektup da siz yazın.

Video şöyle: