Ana SayfaGüncelSelvi, AKP kulislerinden aktardı: Zafer yok, anlamlı bir ‘Evet’ çıkmadı

Selvi, AKP kulislerinden aktardı: Zafer yok, anlamlı bir ‘Evet’ çıkmadı

HABER MERKEZİ – Hükümeye yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, referandumun ardından AKP kulislerinde konuşulanları köşesine taşıdı. Selvi, “Referandum kazanıldı ama bir zafer elde edilmedi. Anlamlı bir ‘Evet’ çıkmadı. Bu sonuçların Erdoğan’ın hemen partinin başına geçmesini zaruri hale getirdiği konuşuluyor” diye yazdı.

Hükümet politikalarını ‘kulis’ mealinde haberleriyle ‘önceden yazan’ Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, referandumun ardından da AKP kulislerinden bir takım bilgiler aktardı.

Selvi, “Bundan sonra bizi ne bekliyor?” başlıklı yazısında “AK Parti’nin bu sonuçları önüne koyup, ciddi bir özeleştiri yapması gerekiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Huber Köşkü’nden yaptığı konuşma ile Başbakan Binali Yıldırım’ın balkon konuşmasında ‘coşkulu bir evet’in olmadığını vurgulayan Selvi, “Zaten sonuçlar ortada” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında ‘satır aralarının dikkatle okunmasını gerektiren mesajlar’ olduğunu da dile getiren Selvi, Erdoğan’ın “Erken seçim yok, hükümet 2019’a kadar devam edecek” dediğine dikkat çekti.

AKP kulislerinden de bilgiler aktaran Selvi, yazısında şunları anlattı:

Referandum kazanıldı ama bir zafer elde edilmedi. Anlamlı bir evet çıkmadı. AK Parti’de bu sonuçların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hemen partinin başına geçmesini zaruri hale getirdiği konuşuluyor. “Erdoğan, partinin başına geçer, bir hasar tespiti yapılır, partiyi 2019 seçimlerine hazırlar” deniliyor. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına rağmen 2019 konusunda kesin konuşulmuyor. Eğer muhalefet erken seçime zorlarsa bu kez güven tazeleme adına seçim tarihi öne çekilebilir.