Ana SayfaDünyaTrump ‘askeri müdahale’ sinyali verdi, Erdoğan ‘lafta kalmasın’ dedi

Trump ‘askeri müdahale’ sinyali verdi, Erdoğan ‘lafta kalmasın’ dedi

HABER MERKEZİ – İdlib’teki kimyasal saldırı iddiasıyla ilgili konuşan ABD Başkanı Trump, Suriye’ye “askeri müdahaleyi” düşündüklerini söyledi. Trump’ın bu açıklamasının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Lafta kalmasın, icraat istiyoruz” dedi.

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib kentinini Han Şeyhun beldesine yönelik gerçekleştirilen hava harekatında kimyasal gaz kullanıldığı iddialarının ardından ABD Başkanı Donald Trump’tan ikinci bir açıklama geldi.

Olayın ardından yaptığı ilk açıklamada Suriye hükümetini ‘kırmızı çizgiyi aşmakla’ suçlayan Trump bu kez de Suriye’ye “askeri müdahale” seçeneğinin masada olduğunu söyledi.

Reuters’in haberine göre Trump, senato üyelerine yaptığı bir konuşmada, kimyasal silah saldırısı iddialarına karşılık olarak Suriye’ye “askeri hamlede” bulunmayı düşündüğünü ve bölgedeki durumun ciddiyetinin farkında olduğunu söyledi.

Trump ayrıca, durumla ilgili henüz nihai kararı vermediğini, ancak Savunma Bakanı James Mattis’le olasılıkları görüştüklerini ifade etti. CNN International’ın kaynaklarına göre Trump, karar alma konusunda Mattis’in bu konudaki görüşüne güveniyor.

Trump’ın bu açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da açıklama geldi. Kanal 7- Ülke TV ortak yayınına katılan Erdoğan, Trump’ın bu açıklamalarına ilişkin şöyle dedi:

Teşekkür ederim ama lafta kalmasın, icraat istiyoruz kesinlikle. İcraat ortaya konulursa biz de Türkiye olarak bize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.

  Trump'tan Esad açıklaması: Kırmızı çizginin de ötesinde, birçok çizgi aşıldı