Ana SayfaGüncelZorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu’ndan çağrı

Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu’ndan çağrı

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Rojava ve Şengal’e yönelik saldırılarıyla ilgili bir açıklama yapan Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu, Meclis kararı olmaksızın ‘fiili’ bir savaş yürütüldüğüne dikkat çekerek, “Ezidilerin 74. fermanı henüz devam etmekteyken, savaş uçaklarının bombardımanlarıyla aynı acıların yaşatılması, Platformumuz için ciddi kaygı doğurmuştur” dedi ve çağrıda bulundu.

Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu Türkiye’nin Rojava ve Şengal’e yönelik operasyonuna ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca da katıldı.

Yapılan açıklamada “BM Güvenlik Konseyi kararı olmadan başka ülkelerin topraklarına fiili saldırıda bulunmanın ve geçici ya da kalıcı asker bulundurmanın sonuçları hepimizi etkileyecektir” denildi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) saldırısının neticelerine dikkat çekildi.

Açıklamada TBMM’nin savaş ilan kararı almadan, fiilen bir savaş yürütüldüğü ifade edildi.

IŞİD’in Ezidilere yönelik soykırımının da hatırlatıldığı açıklamada, IŞİD’den kaçarak Türkiye’ye gelmek zorunda kalan Ezidilerin durumuna dikkat çekildi.

Diyarbakır’da belediyelere kayyum atandıktan sonra buradaki Ezidilerin AFAD kamplarına gönderildiği ve aylardır kendilerinden haber alınamadığı belirtildi ve açıklamaya şöyle devam edildi:

Hal böyleyken, Ezidilerin 74. fermanı henüz devam etmekteyken, savaş uçaklarının bombardımanlarıyla aynı acıların yaşatılması, Platformumuz için ciddi kaygı doğurmuştur. Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu olarak, 74 defa soykırıma maruz kalan bu halkın yaşam hakkı ve öz vatanlarında güven içinde bulunma hakkını son derece elzem görmekteyiz. Ayrıca Şengal’in özerk statüsünün kabul edilmesi ve özsavunmalarının desteklenmesi de elzemdir.

Son olarak; Ezidilerin 2.5 yıldır IŞİD tarafından insanlık saldırılara maruz kaldığının belirtildiği açıklamada, şu çağrı yapıldı:

Şengallilere yönelik bu son saldırıyla ilgili yerinde tespitler yapmak ve görüşmeler yapmak üzere Platformumuz başta olmak üzere ulusal ve uluslararası kurum ve şahsiyetlerin heyetler oluşturarak durumun yerinde incelenmesi çağrısı yapıyoruz