Ana SayfaDünyaMcGurk, Rakka Sivil Meclisi ile görüştü

McGurk, Rakka Sivil Meclisi ile görüştü

HABER MERKEZİ – ABD’nin IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Rakka Sivil Meclisi ile bir araya gelerek basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan ‘Büyük Savaş’ sürerken önemli bir gelişme yaşandı.

ABD’nin IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, bölgede bir ziyaret gerçekleştirdi. McGurk, yaptığı ziyaret kapsamında Rakka Sivil Meclisi ile bir araya geldi.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen McGurk ve Rakka Sivil Meclisi temsilcilerinin bir araya geldiği toplantı 2 saat sürdü.

Rakka Sivil Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Ebdullah El-Eryan, McGurk ile gerçekleştirilen toplantıda önemli konuların görüşüldüğünü belirtti.

Meclis üyesi Omar Alloush ise “McGruk ve diğer koalisyon yetkililerinin altyapı yardımları için söz verdiğini, ancak para yardımının miktarına yönelik bir konuşma gerçekleşmediğini” söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

Miktarı netleştirmediler, ancak ilk başta mayınları temizlemek, enkaz yığınını ortadan kaldırmak, okullara bakım yapmak, elektrik ve su sağlamak için destek olmaya karar verdiler.