Ana SayfaGüncel‘Sennur Sezer Emek Öykü ve Şiir Ödülleri’nin kazananları açıklandı

‘Sennur Sezer Emek Öykü ve Şiir Ödülleri’nin kazananları açıklandı

HABER MERKEZİ – DİSK’e bağlı Gıda-İş tarafından yazar Sennur Sezer anısına düzenlenen ‘Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri’ sahiplerini buldu.

DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikası tarafından 2015 yılında hayatını kaybeden şair- yazar Sennur Sezer’in anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen ‘2. Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri’ sahiplerini buldu.

Gıda-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada, “Yarışma, iş cinayetlerinin kitlesel ölümlere vardığı, grevlerin yasaklandığı, işçi sınıfının haklarının ağır saldırı altında olduğu koşullarda işçilerin kendi mücadele ve direniş öykülerini yazmaları için düzenlendi” denildi.

Yarışmaya, Türkiye’nin her coğrafyasından geçici, taşerona bağlı olarak sendikasız, güvencesiz çalışanlar, sigortasız çalışmak zorunda bırakılan işçiler, ev işçisi kadınlar, yurt dışından emekçiler ve emekliler katıldı.

Değerlendirme sonucunda öykü dalında birinciliği “Acı Bir Sözcüktür” isimli öyküsüyle Şeyma Koç; ikinciliği “Babamın Penceresi” isimli öyküsüyle Burhan Yeşilyurt; üçüncülüğü ise “Kan” isimli öyküsüyle yarışmaya katılan Sitem Şanlı kazandı.

Anıl Can Uğuz da “Hikmet ve Şöbiyet” isimli öyküsüyle mansiyon ödülü almaya değer görüldü.

Şiir ödülleri

Şiir dalında; birinciliğe: Recep Karaman “Telaffuzun İntiharı” isimli şiiriyle, ikinciliğe: Gökhan Taner Günsan “Bu Şiir” isimli şiiriyle, üçüncülüğe: İ. Deniz Aslan “Bir Buluttu Kızımın Saçları” isimli şiiriyle layık görüldü.

Şiirde, mansiyon ödüllerinin kazananları ise şöyle oldu:

 Mansiyon Narin Yükler’in “Mevsimlik Göç”, Mansiyon İsmail Biçer’in “Yitik Dirim”,  Mansiyon Oya Özgün Özder’in “Kovuk”, Mansiyon Felek Yılmaz’ın “Üçgeninde Kadın”, Mansiyon “İ. Ulaş Aslanboğan’ın “Adını Koymadığım Şeyler Var”, Mansiyon Nilgün Emren’nin “Yedinci Mühür”, Mansiyon Serdar Çelik’in “Karanlığın ve Aydınlığın.