Ana SayfaGüncelAf Örgütü: Hey Erdoğan, 1998’i hatırlıyor musunuz? Biz hatırlıyoruz

Af Örgütü: Hey Erdoğan, 1998’i hatırlıyor musunuz? Biz hatırlıyoruz

HABER MERKEZİ – Uluslararası Af Örgütü, insan hakları savunucularının gözaltına alınmasının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir videoyla seslenerek, 1998 yılında İstanbul büyükşehir belediye başkanı olduğu dönemde okuduğu bir şiir yüzünden cezaevine girdiğini hatırlattı. Örgüt, o dönem Erdoğan’ın serbest bırakılması için kampanya yürüttüğüne dikkat çekerek “Şimdi, 19 yıl sonra, Erdoğan’ın güvenlik güçleri, insan hakları aktivistlerinin toplantısını bastı ve duyarsızca ‘Her şeyi bırakın’ diyerek, herkesi sürükleyip çıkardı” diyerek gözaltında ve tutuklu olan hak savunucularının serbest bırakılmasını istedi.

Aralarında Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser’in de bulunduğu insan hakları savunucularının gözaltına alınmasına Uluslararası Af Örgütü hazırladığı bir video ile dikkat çekti.

Videoda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Uluslararası Af Örgütü, “Hey Erdoğan, 1998’i hatırlıyor musunuz? Biz hatırlıyoruz” dedi.

Diken’in haberine göre videoda Erdoğan’ın 1998 yılında İstanbul büyükşehir belediye başkanı olduğu dönemde okuduğu bir şiir yüzünden cezaevine girdiği hatırlatılırken, “Uluslararası Af Örgütü serbest bırakılmanız için kampanya yürüttü. Laik hükümet o şiiri tehditkâr bulmuş ve sizi hapse atmıştı” denildi.

Videoda Af Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty’nin “Şimdi, 19 yıl sonra, Erdoğan’ın güvenlik güçleri, insan hakları aktivistlerinin toplantısını bastı ve duyarsızca ‘Her şeyi bırakın’ diyerek, herkesi sürükleyip çıkardı” sözleri yer aldı.

Af Örgütü’nün Türkiye’de kişilerin inançlarına ya da iktidarda kimin olduğuna bakmadan hep adaletsizliğe karşı mücadele ettiğinin belirtildiği videoda İdil Eser ve gözaltına alınan diğer insan hakları savunucularıyla birlikte 10 Haziran’da tutuklanan örgütün Türkiye şube yöneticisi Taner Kılıç’ın serbest bırakılması istendi.