Ana SayfaGüncelİnternette tüm zamanların en çok izlenen ve dinlenen şarkısı: ‘Despacito’

İnternette tüm zamanların en çok izlenen ve dinlenen şarkısı: ‘Despacito’

HABER MERKEZİ – Şarkılarını İspanyolca söyleyen Porto Rikolu şarkıcı Luis Fonsi’nin “Despacito” isimli şarkısı internette tüm zamanların en çok izlenen ve dinlenen şarkısı oldu.

Luis Fonsi’nin “Despacito” adlı şarkısı ve şarkının video klibi, çıktıktan sadece altı ay sonra, internet üzerinde tüm zamanların en çok izlenen ve dinlenen şarkısı oldu.

Hit şarkı, tüm şarkı izleme ve dinleme servislerinde 4,6 milyar kez tıklanarak, Justin Bieber’ın Sorry adlı şarkısını geride bıraktı.

BBC Türkçe’deki habere göre 39 yaşındaki Porto Rikolu şarkıcı, 35 ülkede listelerde bir numaraya yükselen şarkısının, günümüzün siyasi ikliminde kendisine umut verdiğini vurguladı:

Bu şarkıyla olanlar inanılmaz. ‘Kaza’ kelimesini kullanmak istemiyorum çünkü bir hit şarkı yazmaya çalışıyordum ama böyle olacağını da tahmin etmemiştim. Sadece insanları dans ettirmek istiyordum.

Ben Porto Rikoluyum ve Miami’de yaşıyorum. Şu anda insanların bizi bölmeye çalıştığı ilginç bir dönemden geçiyoruz. Duvarlar yapmak istiyorlar ve insanları ve kültürleri bir araya getirmek bana gurur veriyor.

Şarkı Ocak ayında piyasaya çıkar çıkmaz Latin Amerika ülkelerinde liste başı oldu.

Justin Bieber’ın şarkıyı duyup kendi sözleriyle söylemek istemesi üzerine şarkı meşhur oldu.

Şarkının Despacito (Remix) adıyla bilinen Justin Bieber versiyonu, internet üzerinden müzik dinleme hizmetleri Spotify ve Apple Music’te fenomen haline gelirken, Youtube’da en çok çalınan dördüncü şarkı olmayı başardı.

Previous post
Yeni kabine açıklandı: 5 bakanın görevi değişti, 6 yeni isim var
Next post
Tuğrul Türkeş neden kabine dışı kaldı?