Ana SayfaGüncelTuğrul Türkeş neden kabine dışı kaldı?

Tuğrul Türkeş neden kabine dışı kaldı?

HABER MERKEZİ – Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in kabine dışı kalmasını değerlendiren gazeteci Mehmet Tezkan, AKP-MHP ittifakına dikkat çekerek, “Bahçeli varken Türkeş’i korumak bir mesaj anlamını taşımıyor” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında yeni kabine listesini duyurdu.

Buna göre kabineye giren 6 isim ilk kez Bakanlar Kurulu’nda görev yapacak. Yine kabinede kalan ancak görevi değişenler var. 6 isim ise kabine dışı kaldı.

5 Başbakan Yardımcısı’ndan 4’ü değişti. Bunların arasında kabineden çıkarılan Tuğrul Türkeş de vardı.

Türkeş’e kabinede yer verilmeyişini değerlendiren gazeteci Mehmet Tezkan, AKP ile MHP arasındaki anlaşmaya dikkat çekerek “Bahçeli varken Türkeş’i korumak bir mesaj anlamını taşımıyor” dedi.

NTV’ye konuşan Tezkan’ın değerlendirmesi şöyle:

Tuğrul Türkeş’in kabine dışı gelmesi bana gayet normal geldi. Türkeş’in ilk girişi Davutoğlu hükümeti zamanındaydı. Davutoğlu seçim hükümeti kurarken her partiden isim vermesi gerekiyordu Anayasa’ya göre. Fakat o dönem MHP ve CHP vermedi. O dönem Türkeş partisinden ayrılarak görev kabul etti. Bu aynı zamanda ülkücü camiaya mesajdı. Daha sonraki kabinelerde de görevini korudu.

Şimdi iktidar partisi ile Bahçeli’nin bir anlaşması söz konusu, Anayasa’da, içtüzükte… Bahçeli varken Türkeş’i korumak bir mesaj anlamını taşımıyor. Çünkü MHP’nin kendi kadrolarıyla bizzat Genel Başkanı tam destek verdiğini söylüyor.