Ana SayfaGüncelYıldırım: OHAL Komisyonu 17 Temmuz’da çalışmalarına başlayacak

Yıldırım: OHAL Komisyonu 17 Temmuz’da çalışmalarına başlayacak

HABER MERKEZİ – 15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Kendi içinde hainler olduğunu bile bile nasıl ülkeyi yöneteceksiniz?” dedi. Yıldırım, OHAL Komisyonu’nun ise 17 Temmuz itibarıyla çalışmalarına başlayacağını açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, ‘Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu’nda konuştu.

Ocak ayında 685 nolu KHK ile oluşturulan fakat o tarihten bu yana çalışmalarına başlamayan  OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nu (OHAL Komisyonu) hakkında açıklamalarda bulunan Yıldırım, komisyonun 17 Temmuz itibarıyla çalışmalarına başlayacağını açıkladı.

Darbe girişimine değinen Yıldırım, “Hainler olduğunu bile bile nasıl ülkeyi yöneteceksiniz?” dedi.

Yıldırım’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Her şey dünyanın gözü önünde oldu. 1 dolara üniformalarını sattılar, ruhlarını sattılar. Şunu dünya alem bilsin, ihanetlerinin bedelini ödemeyen tek bir FETÖ’cü kalmayana kadar bu mücadele devam edecek. Hiçbir devlet kendisine sadakat göstermeyenlerle çalışmaz. Bu genel kural. Almanya birleştiğinde 500 bin devlet çalışanı kapının önüne koydu. Kendi içinde hainler olduğunu bile bile nasıl ülkeyi yöneteceksiniz?

Ana muhalefetin ‘adalet’ adı altında FETÖ’cüleri masum gösterme çalışmalarına şahit oluyoruz. ‘Kontrollü darbe’ tutmadı, şimdi de ’20 Temmuz darbesi’ diye bir şey icat ettiler.  Sadece FETÖ ile değil, 3 terör örgütü ile mücadele eden bir ülkeyiz. FETÖ mensubu olduğu belirlenenler kamu ile ilişiği kesildi. TSK’nın her kademesine sızmış terör elemanları büyük ölçüde tasfiye edildi. Örgütle çalışan STK’lar, yayın organları kapatıldı. Bu kararlı mücadele devam edecek.

Memuriyetten çıkarılanlarla ilgili itiraz yolunu açtık. OHAL’de memuriyetine son verilenler yargıya gidemiyordu. Komisyon, 17 Temmuz itibarıyla çalışmalarına başlıyor. Hazırlıkları bitti, dosya kabul etmeye başlayacak. 7 hakimden oluşuyor, 200’e yakın uzmanla çalışacak.  Mahkemelerde yapmaya çalıştıkları ‘Adil yargılama hakkımız verilmedi’ gibi bir tezgahla uluslararası mahkemelere gitmek. Mağdurlara tavsiyem şudur, sabredin. Hangi tiyatroyu yaparlarsa yapsınlar bu yaptıklarının karşılığını görecekler. Hukuk içinde hak ettikleri cezayı en ağır şekilde alacaklar. Onların elinden bu itirazları almamız lazım. Kararlılıkla bu davaların seyrini izlememiz lazım.