Ana SayfaDünya‘Erdoğan, Almanya’ya karşı rehine topluyor’

‘Erdoğan, Almanya’ya karşı rehine topluyor’

HABER MERKEZİ – Almanya hükümetinin ortağı Hristiyan Sosyal Birlik Partisi’nden Volker Kauder, “Türkiye’nin Avrupa değerlerinin ışık yılı uzaklığında olduğunu” kaydederek Türkiye’de din özgürlüğününün bulunmadığını ifade etti. Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ise Türkiye’de tutuklu Almanya vatandaşlarına değinerek “Erdoğan’ın Almanya’ya karşı rehine topladığını” savundu.

Almanya’da hükümet ortağı Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) lideri Horst Seehor, partinin meclis grup başkanı Volker Kauder ve Yeşiller Partisi Eş başkanı Cem Özdemir, Türkiye ile Almanya arasındaki gerginliği değerlendirdi.

CSU Genel Başkanı ve Bavyera Eyaleti Başbakanı Horst Seehofer, AB bütçesinden üyeliğe hazırlık kapsamında Türkiye’ye yapılan mali yardımların durdurulmasını talep etti.

DW Türkçe’de yer alan habere göre Seehofer, “Ankara’dan yeni bir provokasyonun olmadığı tek bir hafta geçmediğini” belirterek 2020 yılına kadar Avrupa Birliği (AB) bütçesinden Türkiye’ye aktarılması öngörülen yaklaşık 4 milyar 200 milyon euronun ödenmemesini talep etti.

Kauder: Türkiye Avrupa değerlerinin ışık yılı uzağında

Hristiyan Birlik Partileri Meclis Grup Başkanı Volker Kauder de partisinin ‘din özgürlüğü’ konulu etkinliğinde Türkiye’yi eleştirdi.

“Türkiye’nin Avrupa değerlerinin ışık yılı uzaklığında olduğunu” kaydeden Kauder, Türkiye’de en önemli insan hakkı olan din özgürlüğünün bulunmadığını savundu.

Özdemir: Erdoğan Almanya’ya karşı rehine topluyor

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir de Türkiye’de tutuklu Almanya vatandaşlarına değindi.

Almanya’nın Schwerin kentinde yaşayan David B.’nin Türkiye’de yaklaşık 5 aydır tutuklu olduğunun ortaya çıkmasının “Erdoğan rejiminin tüm muhalif seslere karşı vicdansızlığını bir kez gösterdiğini” kaydeden Özdemir, Erdoğan hakkında “Ülkemize karşı rehine topluyor” diye konuştu.

Erdoğan’ın sadece sertlik ve paranın dilinden anladığını belirten Özdemir, “İşte bunları, vatandaşlarımızın ve Erdoğan rejiminin tüm siyasi tutuklularının serbest bırakılması için kullanmalıyız” diye konuştu.

Son KHK ile ‘tutuklu takası’ getirilmişti

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 25 Ağustos’ta çıkartılan yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yargıda önemli değişiklikler yapılmıştı.

Bu değişiklikler içerisinde en dikkat çekenlerden biri, yabancı tutukluların başka ülkelerle takasının önünün açılmasıydı.

Çıkartılan son KHK’de, “Türk vatandaşı hariç olmak üzere tutuklu veya hükümlü bulunanların Dışişleri Bakanının talebi üzerine, Adalet Bakanının teklifi ve Cumhurbaşkanının onayı ile başka bir ülkeye iade edilebileceği veya başka bir ülkede tutuklu ya da hükümlü bulunanlar ile takas edilebileceği” yönündeki değişiklik de düzenlenmişti.