Ana SayfaGüncelHDP’li vekilden yıkımı durdurun çağrısı: ‘Sur vicdanınızın mihenk taşıdır’

HDP’li vekilden yıkımı durdurun çağrısı: ‘Sur vicdanınızın mihenk taşıdır’

HABER MERKEZİ – Sur’da “kentsel dönüşüm” adıyla gerçekleştirilen yıkıma karşı oturma eylemi yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, Sur’un Yıkımına Hayır Platformu’nun sesine kulak vermesi için iktidar ve ana muhalefete çağrı yaptı: ‘Sur vicdanınızın mihenk taşıdır.’

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Alipaşa ve Lalebey mahalleleri dört gündür bariyerlerle abluka altına alınıp yıkılmaya devam ediliyor.

Yıkıma tepkilerini sürdüren mahalle sakinleri ise evlerini terk etmiyor.

Öte yandan bugün de Sur’un Yıkımına Hayır Platformu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ile birçok kişi, Kutlu sokakta oturma eylemi ve basın açıklaması yaptı.

Oturma eyleminde konuşan Sur Platformu Eş Sözcüsü Büsra Cizrelioğlu, Alipaşa Mahallesi’nde fiili bir ‘sokağa çıkma yasağı’ uygulandığına dikkat çekti.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş da, Sur Platformu’nun sesine kulak vererek yıkımın durdurulması için iktidar ve ana muhalefete çağrı yaptı:

Sur vicdanınızın mihenk taşıdır. Vicdan dilsiz ilahi bir nimettir, duymak için kulak vermek gerek. Bu da maneviyat ve iman ile olur. Bugün değil ise yarın hepimiz yapmadıklarımızın, yaşamadıklarımızın ve göz yumduklarımızın hesabını vereceğiz. Yarın olmadan gelin vicdanımızın sesine kulak verelim.