Ana SayfaKadınŞortlu kadına saldıran Kızılateş kendisini yine ‘tahrik’le savundu

Şortlu kadına saldıran Kızılateş kendisini yine ‘tahrik’le savundu

HABER MERKEZİ – İstanbul’da Asena Melisa Sağlam’a minibüste ‘şort’ giydiği bahanesiyle fiziksel ve sözlü şiddet uygulayan saldırgan Ercan Kızılateş hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. Sanık Kızılateş kendisini ‘tahrik’le savunurken, Sağlam’ın avukatları sanığın cinsel saldırı suçundan yargılanmasını istedi.

İstanbul Pendik’te Asena Melisa Sağlam adlı kadını minibüste ‘şort’ giydiği bahanesiyle fiziksel ve sözlü şiddet uygulayan saldırgan Ercan Kızılateş hakkında açılan davanın ilk duruşması İstanbul Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya, Sağlam, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Kadın Hakları Merkezi ile çok sayıda kadın katıldı.

Kızılateş’in tutukluğu yargılandığı davanın duruşması, kimlik tespiti ile başladı.

Kızılateş savunmasında tıpkı ilk ifadesinde olduğu gibi ‘tahrik oldum’ diyerek kendisini savundu. Kızılateş savunmasında şu ifadeleri kullandı:

Ramazan ayında olduğumuz için söyledim böyle. O da bana ‘Bakma o zaman kardeşim’ dedi. Bana ‘Nefis diye bir şey var’ deyince ben de ona ‘Böyle giyinerek beni tahrik ediyorsunuz’ dedim. Böyle giyinmesi doğru değildi. Sakince uyarmak istedim. Yerine oturduğunda bana hakaret etmeye başladı. Ben de buna kızdım. Tahrik oldum, öfke duydum. Kendisine cinsel yolla değil ama. Ben saçını da çekmek istedim ama kedime hakim oldum. Hakaretinden dolayı tepki gösterdim.

Haberlerden ‘rahatsız’ olmuş

Olayın ardından kendisinin medyada “kadın düşmanı” gibi gösterildiğini söyleyen Kızılateş, Kadın düşmanı gibi gösterildim. Sosyal medyada, televizyonlarda kötü haberler çıkarıldı” dedi.

‘Sanığın özrünü kabul etmiyorum’

Şikayetçi olduğunu ve davaya katılmak istediğini belirten Asena Melis Sağlam ise şöyle konuştu:

Olaydan sonra tek başıma dışarı çıkamıyorum, otobüse binemiyorum. Karşı cinse karşı güven hissimi yitirdim. Sosyal medyada yapılan paylaşımlar sanığın düşünceleri gibidir. Kendimi güvende hissetmiyorum. Ayrıca sanığın özrünü kabul etmiyorum.

Avukatlar: Cinsel saldırı suçundan da yargılansın

Sağlam’ın avukatları ise  karakoldaki ifadesinde “Edep ve haya var” diyen sanık Kızılateş’in “hakaret”ten suçundan da yargılanmasını istedi.

Avukatlar ayrıca sanığın cinsel saldırı suçundan da yargılanması gerektiğini belirterek, “Dakikalarca ‘takıntı’ yaptığını söyledi burada. Müvekkilimize saldırının ardından bir de kendisine doğru çekti, sarılmaya çalıştı. Bunların hepsi cinsel saldırıdır. Diğer ifadelerinin hepsinde pişman olduğunu söylemedi. Gördüğü tepkilerden dolayı pişman olduğunu düşünüyoruz” dediler.

Mahkeme, dosyanın yeniden uzman bilirkişiye tebliğ edilmesine, olay gününe ilişkin kamere görüntülerinin netleştirmesine karar vererek, sanığın tutukluğuna karar verdi. Mahkeme 12 Eylül’e ertelendi.