Ana SayfaDünyaSoykırım’ın 3’üncü yılında Rakka’daki Ezidi kadınlar: ‘Kutsal ateşimizi bu kez burada yaktık’

Soykırım’ın 3’üncü yılında Rakka’daki Ezidi kadınlar: ‘Kutsal ateşimizi bu kez burada yaktık’

HABER MERKEZİ – Şengal Kadın Birlikleri, Ezidi Soykırımı’nın 3’üncü yıldönümünde Rakka’da açıklama yaptı. Rakka’da Ezidi kadınların ‘köle gibi satılarak katledildiğinin’ belirtildiği açıklamada, “Ezidi kadınlar 73’üncü Fermanı arkalarında bıraktı ve oluşturdukları güç ile 3 yıldır direniyorlar” denildi.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan “Büyük Savaş” 59’uncu gününde.

Operasyon devam ederken, Şengal Kadın Birlikleri (YJŞ), 73’üncü Şengal Soykırımı’nın 3’üncü yıl dönümünde kentte bir açıklama yaptı.

Kentin doğu cephesinde bulunan Meşleb Mahallesi’nde yapılan açıklamaya onlarca Ezidi kadın savaşçı katılırken, son ‘ferman’ ile 6 bin Ezidi kadının esir alındığı ve öldürüldüğünü belirtildi.

73’üncü Ferman’da Ezidilere ağır bir jenosid yaşatıldığının vurgulandığı açıklamada, buna karşın Ezidi kadınların kendilerini örgütlülüğüne dikkat çekilerek şunlar ifade edildi:

Ezidi kadınlar 73’üncü Fermanı arkalarında bıraktı ve oluşturdukları güç ile 3 yıldır direniyorlar. Şengal direnişinde en ön cephelerde yer alan kadınlar, Ezidi kadınların gerçeğini ortaya koydu. Bu sefer de Rakka’da devam eden ‘Büyük Savaş’a katıldık ve her gün esir alınan Ezidi kadınların intikamını alıyoruz. Bu kentte kadınlarımız köle gibi satıldı, katledildi, öldürüldü. Buraya onların hesabını sormaya geldik. IŞİD’e son vermek için bu kez kutsal ateşimizi Rakka’da yaktık.


Soykırımın üçüncü yılında Şengal Fermanı – Azad Barış