Ana SayfaGüncelSemih Özakça’dan mesaj: Bizi yaşayan ölü haline getirmeye çalışıyorlar

Semih Özakça’dan mesaj: Bizi yaşayan ölü haline getirmeye çalışıyorlar

HABER MERKEZİ – Açlık grevi eyleminin 202’nci gününde olan Nuriye Gülmen, tutulduğu Sincan Cezaevi Hastanesi’nden zorla çıkarılarak Ankara Numune Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırıldı. Gülmenle birlikte açlık grevindeki Semih Özakça durum hakkında şu mesajı verdi: “Zorla müdahale işkencesi ile bizi yaşayan ölü haline getirmeye çalışıyorlar. Onlar acizlikleri ile kaybettiklerini gösterdiler” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 202. gününde.

Açlık grevini zorla kaldırıldıkları Sincan Cezaevi Kampüsü Hastanesi’nde devam ettiren eğitimcilerden Nuriye Gülmen’in zorla Ankara Numune Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırıldığı öğrenildi.


202 gündür açlık grevindeki Nuriye Gülmen zorla yoğun bakıma kaldırıldı


Duruma ilişkin Semih Özakça’dan mesaj geldi.

Özakça’nın kendisi gibi açlık grevinde olan eşi Esra Özakça’nın Twitter’dan paylaştığı mesajda “Biz ne ölmek istiyoruz, ne de yaşayan bir ölü olmak istiyoruz. Zorla müdahale işkencesi ile bizi yaşayan ölü haline getirmeye çalışıyorlar. Onlar acizlikleri ile kaybettiklerini gösterdiler. Direnişi bitiremiyorlar. Biz kazanacağız” ifadeleri yer aldı.