Ana SayfaGüncelErdoğan’la ‘istişare’ edildi: AKP’de 4 il başkanı değişti, 6 belediye başkanının istifası gündemde

Erdoğan’la ‘istişare’ edildi: AKP’de 4 il başkanı değişti, 6 belediye başkanının istifası gündemde

HABER MERKEZİ – AKP’de İBB Başkanı Kadir Topbaş ve Düzce Belediyesi Başkanı Mehmet Keleş’in istifası ile başlayan ‘furya’nın devam edeceği iddia ediliyor. İddialara göre istifalara Bursa, Balıkesir ve başkanlığını Melih Gökçek’in yaptığı Ankara da eklenecek. İstifaların yanı sıra AKP teşkilatlarında il başkanlıkları düzeyinde değişimler de var. Parti tarafından yapılan son açıklamada AKP’nin Giresun, Niğde, Nevşehir ve Kırıkkale il başkanlarının ‘Erdoğan ile yapılan istişareler sonucunda’ değiştiği duyuruldu.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ile Düzce Belediyesi Başkanı Mehmet Keleş’in istifasının ardından bazı belediyelerde yeni istifaların olacağı gündemde.

Aynı zamanda Hürriyet yazarı olan Ahmet Hakan’ın sunduğu Kanal D Ana Haber’de, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı belediye başkanlarının istifasını istediği öne sürüldü.

Habere göre istifası istenen belediyeler ve başkanları şöyle: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Şahan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver.

Hakan, bu konuyu gazetedeki köşesine de taşıdı.

Erdoğan’la ‘istişareler sonucunda’ 4 il başkanı değişti

Öte yandan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş AKP’nin Giresun, Niğde, Nevşehir ve Kırıkkale il başkanlarının değiştiğini duyurdu.

Sosyal medya üzerinden açılama yapan AKP  Genel Başkan Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan istişareler sonucunda AKP’de 4 il başkanının değiştiğini bildirdi.

Yapılan değişiklik sonucunda, Giresun İl Başkanlığı’na Aytekin Şenlikoğlu; Niğde İl Başkanlığı’na Mahmut Peşin; Nevşehir İl Başkanlığı’na Mustafa Rauf Yanar; Kırıkkale İl Başkanlığı’na Nuh Dağdelen atandı.


İstanbul’daki belediyelere ‘ByLock’ operasyonu: 61 kişi gözaltına alındı