Ana SayfaGüncelRock müzik yıldızı Tom Petty hayatını kaybetti

Rock müzik yıldızı Tom Petty hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – ABD’li ünlü rock müzik sanatçısı Tom Petty, 66 yaşında geçirdiği kalp krizinin ardından hayatını kaybetti.

Tom Petty and the Heartbreakers, Mudcrutch ve 1980’lerin ünlü Traveling Wilburys gibi gruplarıyla tanınan Amerikalı müzisyen Tom Petty, 66 yaşında hayatını kaybetti.

Petty’nin Malibu’daki evinde Pazartesi sabahı kalp krizi geçirdiği ve kaldırıldığı hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı açıklandı.

1950 yılında doğan ünlü ABD’li şarkıcı The Heartbreakers grubu ile birçok önemli şarkıya imza atmıştı.

2002 yılında Rock and Roll Hall Of Fame’e dahil edilen Petty, dünya genelinde 80 milyondan fazla albüm satışıyla tüm zamanların en iyi albüm satışlarına sahip müzisyeni olarak da biliniyor.

Son olarak 2014 yılında 13’üncü Tom Petty and the Heartbreakers albümü olan Hypnotic Eye‘ı yayınlayan müzisyen, özellikle “Breakdown”, “Stop Draggin’ My Heard Around” ve “American Girl” gibi şarkılarıyla tanınıyordu.

George Harrison, Roy Orbison, Bob Dylan, Jeff Lynne ve Tom Petty kadrosundan oluşan Traveling Wilburys’in “Handle With Care” parçasını aşağıdaki bağlantıdan dinleyebilirsiniz.