Ana SayfaKadınOkuldaki cinsel istismara ‘Çok dar giyiyorlar’ savunması: Görevli ve müdür görevden alındı

Okuldaki cinsel istismara ‘Çok dar giyiyorlar’ savunması: Görevli ve müdür görevden alındı

HABER MERKEZİ – İstanbul Bahçeşehir’de bir lisede temizlik görevlisi olarak çalışan bir erkeğin iki öğrenciyi cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıktı. Şikayet edilen erkeğin kendisini ‘Kız öğrenciler çok dar giyiniyor’ diye savunduğu müdürün de öğrencilere ‘Siz de dar giymeyin’ dediği iddia edildi. Öğrenci ve velilerin tepki gösterdiği istismar sonrası temizlik görevlisi ve müdür görevden alındı.

İstanbul Bahçeşehir’de bulunan bir lisede temizlik görevlisi olarak çalışan bir erkek, iki çocuğu cinsel istismara maruz bıraktı.

Çocuklar, istismarı ailelerine anlattı ardından da okul müdürüne giderek şikayette bulundular.

Bunun üzerine çocuklara tacizde bulunan görevlinin suçunu kabul ettiği, kendisini de “Kız öğrenciler çok dar giyiniyor” diyerek savunduğu iddia edildi.

Okul müdürünün de bu ‘savunmaya’ karşılık öğrencilere, “Siz de o kadar dar pantolon giymeyin” dediği ileri sürüldü.

‘Müdür ve temizlik görevlisi görevden alındı’

Öğrenciler velilerin de katılımıyla okulun önünde tacizlere karşı eylem yaptı.

Tacizci erkeği daha önce de müdüre şikayet ettiklerini ancak işine son verilmediğini belirten öğrencilerin eylemine sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Burada konuşan Bahçeşehirliler Derneği Başkanı Uğur Barış Karabulut, yaşananların yakın takipçisi olduklarını kaydederek müdür ve temizlik görevlisinin görevden alındığı bilgisini paylaştı.

Karabulut ayrıca tacizi gerçekleştiren hizmetli hakkında gözaltı için soruşturma açıldığının belirtildiğini de aktardı.