Ana SayfaGüncelTTB’den dayanışma için çağrı, gözaltılara tepki: Düşüncelerimizi derhal serbest bırakın

TTB’den dayanışma için çağrı, gözaltılara tepki: Düşüncelerimizi derhal serbest bırakın

HABER MERKEZİ – Merkez Konsey üyelerinin gözaltına alınmasını protesto eden TTB, “Yöneticilerimizi, düşüncelerimizi, ifade etme hakkımızı derhal serbest bırakın” dedi ve yarın adliyeye çıkarılacak 8 hekim için dayanışma çağrısında bulundu.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonuna karşı “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” başlığıyla yayımladıkları  ‘barış çağrısı’nın ardından haklarında soruşturma başlatılan Türk Tabipler Birliği (TBB) yöneticilerinin evlerine 30 Ocak’ta polis baskını düzenlenmiş, 11 hekim gözaltına alınmıştı.

Cuma günü üç günlük gözaltı sonrası TTB’nin 3 yöneticisi serbest bırakılırken, TTB Başkanı Raşit Tükel’in de bulunduğu 8 yönetici ise hala gözaltında tutuluyor.

Polisten Afrin uyarısı

TTB, 8 yöneticisinin gözaltında tutulmasını Ankara’daki merkez binası önünde düzenlediği açıklamayla protesto etti.

Açıklama öncesi bina etrafını abluka altına alan polis, Afrin’e dönük operasyona dair herhangi bir açıklamanın geçmemesi konusunda uyardı.

Türkiye’nin birçok kentinden gelen hekim ve Tabip Odası temsilcilerinin yer aldığı açıklamayı Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan yaptı.

‘Düşüncelerimizi derhal serbest bırakın’

“Konsey üyelerimiz derhal serbest bırakılsın” sözüyle konuşmasına başlayan Uğurhan, gözaltı gerekçelerinin olağandışı olduğunu vurguladı.

Uğurhan, “Ne 1950’liler, 60’lar, 12 Mart’ta başımıza geldiğini duyduk; ne de 80’lerin en karanlık, en akıl dışı, en baskıcı en demokrasi dışı, en hukuksuz uygulamaların yapıldığı en korkunç günlerinde karşılaştık” dedi ve şunları kaydetti:

“TTB, hekimlerin tek çatı örgütü olarak vardır. Hep birlikte bir kez daha, tek yürek ve ortak akıl olarak söylüyoruz. Yöneticilerimizi, düşüncelerimizi, ifade etme hakkımızı derhal serbest bırakın”

Açıklamaya katılan tüm hekimler, hekimlik andını okumalarının ardından, yarın adliyeye çıkarılacak 8 konsey üyesiyle dayanışma çağrısında bulundu.