Ana SayfaGüncel‘Arabesk’ 30. yılına özel İstanbul Film Festivali’nde

‘Arabesk’ 30. yılına özel İstanbul Film Festivali’nde

HABER MERKEZİ- Ertem Eğilmez’in unutulmaz filmi ‘Arabesk’, yapımının 30. yılında İstanbul Film Festivali’nde yeniden izleyici ile buluşacak.

Yönetmen Ertem Eğilmez’in Banker Bilo, Hababam Sınıfı Güle Güle, Şekerpare ve Milyarder’in ardından 1988’de çektiği son film olan Arabesk, 30. yılında İstanbul Film Festivali’nde özel bir gösterim ve konserle anılıyor.

Ertem Eğilmez

Çekimin son aylarında nefes yetmezliğiyle yatağa mahkûm olan Ertem Eğilmez’in Arabesk’i, kendine acıma halinin bir güzellemesi, kültürel olarak “acı”nın mizahla alt edilmesini temsil eden tarihi bir film.

Film, 9 Nisan 19.00’da Beyoğlu Sineması’nda gösterilecek.

Yine bu kapsamda Türkiye’de arabesk müziğin en unutulmaz, en çarpıcı isimleri sinema dünyasından isimlerle birlikte Cahide’de gerçekleşecek partide buluşacak.

9 Nisan 22.00’de Cahide’de gerçekleşecek %100 Arabesk partisinde aralarında Gülden Karaböcek, Tüdanya, İstanbul Arabesk Project, Ayta Sözeri, Demet Evgar, Serkan Keskin, Umut Kurt ve Melisa Doğu gibi ünlü sanatçı ve oyuncuların bulunduğu kadro efsaneleşmiş arabesk şarkıları seslendirecek.


37. İstanbul Film Festivali programı açıklandı

İstanbul Film Festivali’nden yeni bölüm: ‘Çiçek İstemez’