Ana SayfaGüncelÖğrenciler konferansta buluşuyor: ‘Gençlik faşizme karşı örgütleniyor’

Öğrenciler konferansta buluşuyor: ‘Gençlik faşizme karşı örgütleniyor’

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin çeşitli yerlerinden üniversite öğrencileri, “Gençlik faşizme karşı örgütleniyor” başlığıyla İstanbul’da bir konferans düzenleyecek. Tüm öğrencilere konferansa katılım çağrısında bulunan Berfin Aksöz, “Faşizmin baskıcı rejimine, ‘sınır ötesi operasyon’ demagojisiyle yaratılan işgal gerçekliğine, egemen devletin OHAL bahanesiyle baskı rejiminin artırmasına dur demeye çağırıyoruz” dedi.

Türkiye’nin her yerinden üniversite öğrencileri 17-18 Mart’ta “Gençlik faşizme karşı örgütleniyor” başlıklı bir konferans gerçekleştirecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü binasında yapılacak olan konferansa katılım çağrısında bulunan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Berfin Aksöz, “Faşizmin baskıcı rejimine, siyasal iktidarın, polisin, ordunun tahakkümüne, ‘sınır ötesi operasyon’ demagojisiyle yaratılan işgal gerçekliğine, egemen devletin OHAL bahanesiyle baskı rejiminin artırmasına dur demeye çağırıyoruz” dedi.

‘Karakol haline getirilmiş üniversiteler’in demokratikleşmesi için tüm öğrencileri konferansa davet eden Aksöz, öğrencilerin özgür bir akademi yaratılması için mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

‘Konferansı adaletsizliğe cevap vermek için yapıyoruz’

İktidarın geçmişten günümüze kadın ve gençliğe yönelik baskı politikaları uygulayarak geldiğini dile getiren İstanbul Üniversitesi öğrencisi Hasan Koçuk ise şunları söyledi:

“Çünkü bilinmektedir ki iktidarın baskı ve zulüm politikalarına karşı tek ses çıkarabilecek olanlar kadınlar ve gençlerdir. Bunun için kadınları evde tutma, gençleri ise gelecek korkusuyla sessiz bırakmaya çalışmaktadır. Biz de bu sessizliği yırtmak için yaşanan ölümlere, hukuksuzca zindanlara atılan insanların hakkını savunmak, halkların özgürlüğü için ve faşizme karşı gençliği tekrardan örgütleme süreci içerisine giriyoruz.”

“Konferansı, hukuksuzluk ve adaletsizliğin olduğu bu sürece cevap vermek için yapıyoruz” diyen Koçuk, Daha önce katledilen gençlerimizin verdiği mücadeleyi sürdürmek için bu konferansı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Koçuk konferanstan çıkan sonuca göre hızlı bir şekilde çalışmaya başlayacaklarını da sözlerine ekledi.