Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ‘bedelli askerlik’ açıklaması

Erdoğan’dan ‘bedelli askerlik’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlik düzenlemesinin yapılmasının şu an için gündemde olmadığını belirterek, bu konu için de ‘başkanlığa’ işaret etti: “Hayırlısıyla şu önümüzde seçim bitmiş olsun, başkanlık sistemine geçiş dönemi hallolduktan sonra bunlar tekrar masaya yatırılır.”

Özbekistan ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı’nda soruları yanıtlayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günlerdir tartışılan bedelli askerlik konusunda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, gündemlerinde bedelli askerlik olmadığını açıkladı. Konuyla ilgili düzenlemenin ‘başkanlığa geçişin ardından hallolacağını’ söyledi. Açıklama şöyle:

“Bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil, böyle bir durum yok. Hele hele bir tarafta Afrin, bir tarafta malum Fırat Kalkanı Harekatı. Bunların olduğu bir dönemde bunu gündemimize almak şehitlerimize, özellikle gazilerimize, onlara karşı bir saygısızlık olur. Bu işlerin tabii istismarını yapanlar da çok çok fazla. Hayırlısıyla şu önümüzde seçim bitmiş olsun, inşallah başkanlık sistemine geçiş dönemi hallolduktan sonra bunlar tekrar masaya yatırılır. Ona göre atılması gereken adım bu konuda varsa o zaman bu adım atılır ama şu anda böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil.”

Çelişkili açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım bedelli askerlikle ilgili “Dikkate alınması gereken bir talep” demişti.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal ise daha sonra yaptığı açıklamada böyle bir düzenlemenin gündemlerinde olmadığını söylemişti.