Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu seçim sonucunu ‘başarılı’ buldu, İnce’ye şerh düştü: Dikta tebrik edilmez

Kılıçdaroğlu seçim sonucunu ‘başarılı’ buldu, İnce’ye şerh düştü: Dikta tebrik edilmez

HABER MERKEZİ – MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçimde AKP’nin 7 puan kaybettiğine dikkat çekerek “Bu bizim için çok önemli bir sonuç. Dünün tek adamı bugünün topal ördeğidir” dedi. Konuşmasında bir gazeteci sormayana dek cumhurbaşkanı adayları İnce’nin adını ağzına almayan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı tebrik eden İnce’nin aksine, “Demokrasiye inanmayan bir insan tebrik edilemez, tek adam tebrik edilmez, dikta tebrik edilmez” diye konuştu. CHP lideri sözlerini “Koltuk sevdası olanların bu partide işi yoktur” diye noktaladı.

Partisinin Merkez Yürütme Kurulu’nun seçim değerlendirmesi toplantısı sonrasında açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Oy veren tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başladı.

Parti örgütlerinin tüm baskılara rağmen görevini yaptığının altını çizen Kılıçdaroğlu, medyanın yüzde 95’inin iktidarın kontrolünde olduğunu belirterek, “Devletin bütün imkanları kullanılıyordu karşı taraf. Bütün bu baskılara rağmen CHP örgütleri önemli bir görev yaptı” dedi.

Seçimde AKP’nin 7 puan kaybettiğine dikkat çeken CHP lideri, parti örgütünü överek, “Kolay elde edilebilecek bir başarı değildir. Bütün baskılara ve şantajlara rağmen 7 puan indirdiler. Oyları 42,5’e düştü, bu bizim için çok önemli bir sonuç. Bu sonuç parlamentoda iktidar partisinin kaybetmesine yol açtı” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünün tek adamı bugünün topal ördeğidir. Her istediğini yapamayacaksın. Parlamentonun itibarını biz koruyacağız. Milletin bize verdiği yetkiyi nasıl kullanacağımızı biliyoruz. Bu milletin birliğe, kavgadan uzak durmaya özlemi var. Duvarın bir kısmını yıktık. Aynı aziz ve kararlılıkla duvarın geri kalan kısmını da yıkacağız.

Seçimin tek kaybedeni AK Parti’dir. 7 puan kaybettiler. Parlamentonun da çoğunluğunu kaybettiler. Kazanan demokrasidir. Bu sonucu kolay elde etmedik. Hangi süreçlerden buraya geldik?

Daha seçime girmeden önce iktidar partisinin demokrasiye kumpas kurmasını fark ettik. Bir siyasi partinin seçime girmesini engellemek için her yolu denediler. Biz ise rakibimiz olan siyasi partinin seçime girmesi için elimizden gelen her şeyi yaptık.”

Millet İttifakı mesajı: “Demokrasi kurumu olacaktır”

“Millet İttifakı tarihimizin en önemli demokrasi kurumlarından biri olacaktır” diyen CHP lideri, Orta Anadolu’da CHP’nin sesinin artık daha gür çıkacağına vurgu yaptı ve “Uzun zamandır vekil çıkaramadığımız 13 ilde milletvekili çıkardık” dedi.

Kılıçdaroğlu çoğu yetkisi elinden alınan Meclis’te ne yapacaklarını ise üç maddede özetledi:

  • Milletin hukukunu koruyacağız. Saray’ın çıkardığı kararnameler sonuna kadar irdelenecek.
  • Gazi Meclisimizin itibarını koruyacağız.
  • Ekonomide yangın var, önümüzdeki süreç sıradan bir süreç değil; vatandaşın ekonomisini de koruyacağız.

İnce’ye şerh düştü: “Tek adam tebrik edilmez”

Bir gazetecinin sorusu üzerine AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etmeyeceğini belirten CHP lideri, partilerinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin aksine, “Demokrasiye inanmayan bir insan tebrik edilemez, tek adam tebrik edilmez, dikta tebrik edilmez” dedi.

İnce sorusuna yanıt: “Partililer karar verir”

Bir başka gazetecinin, cumhurbaşkanı adayları İnce’nin CHP’den daha fazla oy alması ile ilgili sorusuna da yanıt veren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Muharrem beyin CHP’den daha fazla oy almasını öteden beri savundum. Rozeti neden çıkardı? Daha fazla oy almak için. Biz Muharrem Bey’in tüm çalışmalarına katkı verdik, performansını da yerinde bulduk. Çalıştı, mücadele etti; CHP’den fazla oy alması kadar da doğal bir şey olamaz. Kendisinin de ifade ettiği gibi oyun daha fazla olması lazımdı. Partide ne olup ne biteceğine partililer karar verir. Koltuk sevdası olanların bu partide işi yoktur.”