Ana SayfaGüncelİYİ Partili vekil: İktidar bir olumsuzluk yaşarsa elimizi taşın altına koyarız

İYİ Partili vekil: İktidar bir olumsuzluk yaşarsa elimizi taşın altına koyarız

HABER MERKEZİ – İYİ Parti Milletvekili Yokuş, AKP ile MHP arasında sorun olması halinde “Milletin hayrına olan her şeyde elimizi taşın altına koyarız” diye konuştu.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, bir gazetecinin “İktidarın MHP ile kurduğu ittifakta sorun olması halinde iktidar partisiyle ittifak kuracak mısınız?” sorusu üzerine her türlü sorumluluğu alacaklarını söyledi.

Yokuş’un açıklamaları şöyle:

“Eğer ki milletimizin hayrına bir yasaysa biz elimizi taşın altına koymaktan geri durmayız. Yani biz muhalefet olsun diye ya da ‘İktidarın getirdiği her şey yanlıştır’ anlayışıyla asla bunu yapmayız. Ama istişareler yoluyla bizim de görüşlerimiz alınarak, çıkarılacak bir düzenlemeye yani katkı verdiğimiz bir düzenlemeye ülkemizin hayrınaysa her şeyi yaparız.

“İktidarın Meclis’te tek başına bir çoğunluğu yok. En yakın ittifak kurduğu MHP ile birlikte götürecektir. Ola ki bir olumsuzluk yaşarsa İYİ Parti ile ittifak olur mu, olmaz mı; onları bilemem ama bu konuda diyeceğim şey şudur. Biz Meclis tıkanmasın, devlet çalışsın noktasında milletin hayrına olan her şeyde elimizi taşın altına koyarız.”

Mehmet Aslan da benzer bir mesaj vermişti

İYİ Parti’nin kurucu üyelerinden olan ancak 24 Haziran seçimlerinde Meclis’e giremeyen Mehmet Aslan da birkaç gün önce yaptığı açıklamada, AKP’ye destek olabileceklerinin mesajını vermişti.

Aslan, “Sadece kanun çıkarma yetkisinde AK Parti’nin bir avuç vekile ihtiyacı var. Devletin bekası için bir kanun ise, MHP’ye ihtiyacı yok ki İYİ Parti de çıkartır verir o vekili” demişti.

İYİ Partili Aslan, partilerinin her şeyi reddeden bir anlayışta olmayacağını da sözlerine eklemişti.

Previous post
Salman Rushdie’nin romanı ‘Geceyarısı Çocukları’ diziye uyarlanıyor
Next post
HDP: En çok geçersiz oyların bizim sıfır oy aldığımız sandıklar olması tesadüf mü?